Clayton Stoneria syytetään metsästysrikoksesta!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Tänä kesänä lukemattoman moni NHL-pelaaja on ollut tekemisissä poliisin ja Yhdysvaltain oikeuslaitoksen kanssa. Nyt tälle Patrcik Kanen tähdittämälle surullisten tapausten listalle voidaan lisätä myös NHL:ssä seuratasolla Anaheim Ducksia edustava Clayton Stoner.

30 – vuotiaan järkälemäisen peruspuolustajan Clayton Stonerin rikosnimike on tähänastisiin tapauksiin verraten kaikista eksoottisin. Miestä syytetään kaksi vuotta sitten tapahtuneesta harmaakarhun kaatamiseen liittyvistä epäselvistä seikoista. Stoner myönsi karhun kaatamisen jo kaksi vuotta sitten, heti sen jälkeen kun internetissä alkoivat liikkua alla näkyvät kuvat tapahtuneesta.

Clayton Stoner, a NHL player, has confirmed he is the person holding up a grizzly bear head in this photo taken in May and released to media on September 3, 2013.

Mies itse kertoi kuvan leviämisen jälkeen lehtitiedotteessa että hän kasvoi lapsuutensa Brittiläisessä Kolumbiassa kalastuksen sekä metsästyksen parissa, ja hän nauttii edelleen näistä aktiviteeteista perheensä parissa. Mies kertoi myös ” hain harmaakarhun metsästyslupaa ja sain sen ennen metsästysreissuani. Ammuin harmaakarhun isäni ja setäni kanssa lisenssini ollessa voimassa.” Miehen lausunnoista huolimatta miestä syytetään nyt viidestä erilaisista rikkeestä ”Wildlife Act” lain nojalla.

Syytteistä vakavimmat koskettavat sitä että miehellä ei olisi ollutkaan voimassa olevaa metsästyslisenssiä ja että kaato olisi tapahtunut kaiken lisäksi metsästyskauden ulkopuolella. Kaksi syytteistä taas koskevat valheellista todistusta lisenssistä. Mahdollinen tuomio ei kuitenkaan tule luultavasti hirveästi hetkauttamaan Stoneria. Rikoksista ei voi tuomita vankeutta vaan tuomio määrätään sakkoina. Kanadalainen Stoner teki vuonna 2014 neljän vuoden ja 13 miljoonan dollarin sopimuksen Anaheimin kanssa, joten pätäkästä ei ole puutetta.

Cheeky

Stonerin ampuma karhu oli viisivuotias harmaakarhu, jonka paikallinen luonnonsuojeluteknikko oli nimennyt Cheekyksi. Harmaakarhujen ampuminen on sallittua Brittiläisessä Kolumbiassa, mutta muun muassa tämä tapaus on nostattanut kovaa vastarintaa metsästystä kohtaan. Erityisen ikävän tapauksesta tekee se, että Cheekyn ruho oli jätetty mätänemään pitkin nurmikenttää, kun vain karhun oli irrotettu valokuvausta varten. Muun muassa Twitterissä onkin aloitettu kampanjoitu karhujen puolesta tunnisteella #justiceforbears

NHL:n runkosarja käynnistyy lokakuun 7. päivä. Järjestetyksessään kyseessä on maailman kovimman kiekkoliigan kausi numero 98. Tsekkaa voittajakertoimet Veikkaushuoneelta!

Lue myös:
VIDEO: NHL.com ennakoi Suomen World Cup kokoonpanon!


Kenestä Liigakauden maalikuningas?