Ducks-leiri ihmettelee Teemu Selänteen kommentteja - "Olen pettynyt"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 15/03/2018
Jaa tämä...

Teemu Selänne antoi vastikään julkaistussa elämänkerrassaan sapiskaa Anaheim Ducksin suuntaan.

”Teemu”-nimellä kulkeva Teemu Selänteen elämänkerta julkaistiin torstaina, ja kirja synnyttikin välittömästi melkoisen mediakohun. Vellovan kohun keskiössä ovat suomalaislegendan melko radikaalit kommentit Anaheim Ducksin päävalmentajana toimivasta Bruce Boudreausta.

Selänne kertoi kirjassaan olleensa erittäin tyytymätön kohteluunsa viime kauden aikana. ”The Finnish Flash” linjasi, ettei tuntenut saavansa tarpeeksi peliaikaa Ducks-luotsi Boudreaulta. Samalla mies jopa heitti, että hän olisi saattanut jatkaa NHL-uraansa, mikäli joukkueen valmentajana olisi ollut joku muu kuin Boudreau.

Ripitys kertookin selvästi, ettei kaksikon henkilökemiat kohdanneet positiivisella tavalla.

– Olisihan se ollut suoranainen vääryys, jos tuolla valmentajalla olisi voitettu Stanley Cup tänä vuonna, Selänne kertoi kirjassaan päävalmentaja Boudreausta.

[ Perjantain kattauksessa aimo annos KHL:ään sekä yksi mahtava Liiga-matsi! Betsaa Nordicbetilla peräti 50€ riskittömästi tästä linkistä! ]

Selänteen kommentit matkasivat rapakon taakse nopeaan tahtiin ja pian Boudreaulta kyseltiinkin hänen mielipidettään asiaan. Päävalmentaja myönsi olevansa pettynyt Selänteen sanomisista.

– Ei kukaan halua kuulla itsestään mitään pahaa, joten siinä mielessä olen pettynyt, mutta samalla ymmärrän hänen olleen turhautunut, Boudreau kertoi medialle.

Boudreau vähensi Selänteen vastuuta runsaasti suomalaispelaajan viimeisen kauden aikana. Välillä Selänne löysi itsensä jopa alemmista kentistä pelaamassa vain noin kymmentä minuuttia ottelua kohden. Ylivoima-aikaakaan ei Selänteelle tihkunut hyvästä maalivainusta huolimatta.

– Tekisinkö jotain toisin? En usko. Oli todella vaikea päätös laittaa hänet vilttiin, mutta silloin ajattelin, että se voisi kantaa hedelmää myöhemmin pudotuspeleissä. En usko, että kukaan valmentaja haluaa penkittää supertähden, Boudreau sanoi.

– Varmasti tapaamme vielä. Hän oli yksi suosikeistani. Olen aina pitänyt hänestä ja ihaillut häntä. En usko, että kukaan on koskaan kuullut minun sanovan mitään pahaa hänestä. Ja aion jatkaa samalla linjalla, Ducks-valmentaja jatkoi.

Myös kapteeni tulilinjalla

Selänteen kommenttivyöry osui myös Ducks-kapteeni Ryan Getzlafiin, joka sai oman osuutensa suomalaisen kritiikistä. Selänteen mukaan Getzlaf ei tukenut häntä tarpeeksi viime kauden Boudreau-kiistan aikaan.

– Sen kuuleminen oli pettymys, ja meidän on tietysti juteltava asiasta ystävinä, Getzlaf kertoi Ducksin harjoitusleirillä.

– Teemu kävi kanssani viime ja sitä edellisellä kaudella lukuisia keskusteluja. Kapteenina työhöni kuuluu seuloa asiat, joista voin mennä puhumaan valmentajalle, Getzlaf jatkoi.

Getzlaf kuitenkin puolustautui kertomalla, ettei asiat kuitenkaan menneet aina Selänteen kertomalla tavalla.

– Teemu ei tiedä kaikista keskusteluista, joita olen käynyt kahtena viime vuonna häntä koskien. Olen puolustanut häntä monta kertaa, joskus taas olen astunut taaemmas ja antanut valmentajan sekä GM:n päättää.

[ Perjantain kattauksessa aimo annos KHL:ään sekä yksi mahtava Liiga-matsi! Betsaa Nordicbetilla peräti 50€ riskittömästi tästä linkistä! ]

Ducksin ehdottomaksi johtotähdeksi luokiteltu Getzlaf on toiminut joukkueen kapteenina jo neljän kauden ajan. Tämän ohella tähtisentteri on edustanut Ducksia koko NHL-uransa ajan, joten Selänne on tullut miehelle vuosien saatossa enemmän kuin tutuksi.

– Hän on intohimoinen pelaaja. En yllättynyt hänen sanoistaan, koska olin jo kuullut ison osan niistä, mutta en odottanut niiden tulevan julki sellaisessa kirjassa. Enemmistö asioista on pukuhuonejuttua ja turhautumisten purkua. Yllätyin tavasta, jolla hän teki sen. Teemu jätti suuren perinnön, ja viimeinen asia mitä haluaa tehdä, on jättää kitkerä sivumaku, Getzlaf päätti.

Teemulta pahoittelut

Myös itse Selänne nousi antamaan omat kommenttinsa Teemu-kirjan kohutuista paljastuksista. Hyökkääjälegenda sanoikin suoraan olevansa pahoillaan kommenteista, jotka olivat päätyneet lopullisen kirjan sivuille.

– Yritän kirjassani selittää rehellisesti, mitä viime vuonna tapahtui. Minun ei olisi pitänyt sanoa niitä kommentteja, jotka lausuin turhautuneena seitsemännen pelin jälkeen, Selänne pahoitteli Ducksin verkkosivuilla.

Selänne lähetti myös pahoittelut suoraan päävalmentaja Boudreaulle.

– Kuten olen monesti sanonut, Bruce on mukava kaveri, mutta meillä oli vain eri näkemys minun roolistani Duckseissa. Olen pahoillani, jos loukkasin Brucea tai jotain muuta henkilöä, sillä se ei ollut minun tarkoitukseni.

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut