Peter Ebdon - Ding Junhui 31.10.2013 | Snooker

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Peter Ebdon haastaa Kiinassa kotiyleisön suursuosikin.

Peter Ebdon – Ding Junhui, merkki 1, kerroin 
Peter Ebdon (+2,5 freimiä) – Ding Junhui, merkki 1, kerroin 

ComeOnin kertoimet otteluun 3,96 | 1,25 

 

 

Snooker -fanit ovat tällä viikolla kokoontuneet Kiinaan, jossa pelataan erittäin merkittävä rankingturnaus. Kyseessä on International Championship ja tällä viikollahan kaikki huippupelaajat ovat olleet Kiinassa mukana. Suomen aikaa iltapäivällä pelataan kaksi viimeistä puolivälierää. Pöytä ykkösellä yhteen iskevät Englannin Peter Ebdon sekä Kiinan Ding Junhui. Kaikki odottavat Ding Junhuin menevän tästä jatkoon, mutta lähtökohdat ovat kertoimia tasaisemmat. Peter Ebdon on tässä turnauksessa pelannut huikean hyvin. Peter Ebdonille tämä kausi on ollut äärimmäisen vaikea, mutta kokenut englantilainen on tässä turnauksessa voittanut jopa Neil Robertsonin. Peter Ebdonille on turhaa opettaa taktisella puolella yhtään mitään, sillä Ding Junhui ei ole siinä osa-alueessa Peter Ebdonia edellä. 

Peter Ebdon on ollut Ding Junhuille jonkinlainen oppi-isä, sillä Peter Ebdon sekä Ding Junhi ovat itseasiassa harjoitelleetkin yhdessä. Peter Ebdonin pelityyli on huomattavasti hitaampi kuin Ding Junhuin ja se voikin olla itseasiassa Peter Ebdonin kannalta hyvä asia. Esimerkiksi eilisessä ottelussa Neil Robertsonia vastaan Peter Ebdon määräsi sen, että kuinka hitaasti ottelua pelattiin ja näin ollen maailmanlistan ykkönen hieman hermostui ja menetti kontrollin pelaamisestaan. Matthew Stevens esiintyi eilen säälittävästi eikä antanut Ding Junhuille minkäänlaista vastusta, mutta tänään tilanne tulee muuttumaan. Peter Ebdon on kaksi kertaa voittanut tässä turnauksessa ottelunsa katkaisufreimissä, joten Peter Ebdonin hermot ovat ehdottomasti täyttä rautaa. 

Peter Ebdon on ollut Ding Junhuille erittäin inhottava vastustaja. Pelaajien kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet Peter Ebdonin voittoon. Ding Junhui on ollut tietenkin muutaman edellisen viikon täysin käsittämättömässä pelivireessä, mutta nyt tavallaan on realistisesti mahdollista se, että Peter Ebdon tosissaan taistelisi ottelun voittamisesta. Peter Ebdon tunnetaan äärimmäisen kovana taistelijana sekä nimenomaan pelaajana, joka pystyy nousemaan vaikeistakin tilanteista voittoon. Tavallaan tässä on syytä ehdottomasti uskoa, että Peter Ebdon antaa Ding Junhuille hienon vastuksen.

Veikkaussivut | Tuomas