Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 26.11.2013 | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 21/03/2018
Jaa tämä...

Loppuuko Edmontonin hyvä vire Chicagon käsittelyssä?

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks, merkki 2, kerroin

Betssonin kertoimet otteluun 3,20 | 4,00 | 1,98

 

 

Umpisurkeasti alkukaudella esiintynyt Edmonton Oilers on kolmen voitetun ottelun myötä saanut itseluottamustaan huomattavasti paremmalle tasolle, mutta nyt vieraaksi saapuva Chicago Blackhawks lähtee vieraissakin kamppailuun selkeänä ennakkosuosikkina. Jääkiekon NHL tarjoaa tuttuun tapaan Suomen aikaa ensi yönä useita otteluita. Läntisessä konferenssissa Edmonton Oilers on tälläkin hetkellä viimeisenä, kun taas Chicago Blackhawks löytyy samasta konferenssista toiselta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero on tässä vaiheessa parikymmentä pistettä vierasjoukkueen eduksi. Materiaaliltaan Chicago Blackhawks on selkeästi Edmontonia edellä, vaikka vierasjoukkueen alakerta on ollut alkukaudella yllättävän epätasainen.

Edmonton Oilersin tilanteen pystyy kertomaan hyvin oikeastaan yhdessä lauseessa, sillä kotijoukkue on voittanut alkukaudella viisi ottelua varsinaisella peliajalla ja kolme niistä on tullut edellisten kierrosten aikana! Edmonton Oilers on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä erinomaisessa pelivireessä, mutta lähtökohtaisesti kotijoukkue on selkeän altavastaajan asemassa tässä ottelussa. Edmonton Oilers voitti edellisellä kierroksella surkean Florida Panthersin 4-1 maalein eikä siitä ottelusta tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Edmonton Oilersin voitoista ei oteta mitään pois, mutta katsokaa kotijoukkueen vastustajia. Vastassa ovat olleet Florida Panthersin lisäksi Columbus Blue Jackets sekä Calgary Flames. Jokainen edellä mainittu joukkue on ensinnäkin selkeästi Chicago Blackhawksia materiaaliltaan perässä sekä toisekseen umpisurkeaa alkukautta pelanneet Edmontonin tapaan.

Chicago Blackhawks on joutunut pelaamaan jo kolme vierasottelua putkeen, mutta sentään vierasjoukkueella on alla voitot 3-6 maalein Winnipeg Jetsistä sekä 1-2 numeroin Vancouver Canuksia vastaan. Chicago Blackhawks on pelannut alkukaudella yllättävän runsasmaalisia otteluita, mutta maalintekotaitoa vierasjoukkueella löytyy joka tapauksessa täysin eri mittakaavassa kotijoukkueeseen verrattuna. Patrick Kane, Jonathan Toews sekä Patrick Sharp mahtuisivat oikeastaan jokaisen NHL -joukkueen kokoonpanoon. Marian Hossa saattaa tänään tehdä paluun vierasjoukkueen kokoonpanoon, vaikka muuten niin Edmonton Oilers kuin myös Chicago Blackhawks kärsii jonkin verran loukkaantumisista. Chicago Blackhawksin materiaali kestää loukkaantumisia selkeästi paremmin kuin kotijoukkue, sillä materiaalin leveys on selkeästi vierasjoukkueella laadukkaampaa.

Veikkaussivut | Tuomas