Lohko B:n esittely | EM-kisat 2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/01/2012
Jaa tämä...

Esittelyssä EM-kisojen B-lohko.

 

Jalkapallon arvokisoissa on miltei aina tituleerattu ns. ”Kuoleman Lohko”. Näissä kisoissa se on ennakkoon lohko B, jossa mittaa toisistaan ottavat Saksa, Hollanti, Portugali sekä Tanska. Lohkon kovuutta voi mitata monella tavalla, mutta todettakoot että lohkossa pelaavat FIFA-rankingin toinen, neljäs, viides sekä kymmenes.

 

Sunnuntai, 17. kesäkuuta

 

”Jalkapallo on yksinkertainen peli; 22 pelaajaa jahtaa palloa 90 minuuttia ja lopussa saksalaiset voittavat aina.”

Näin totesti entinen huippupelaaja Gary Lineker aikoinaan. Saksa on voittanut kaiken mahdollisen ja onkin eurooppalaisista maista menestynein joukkue arvokisoissa. EM-kisoissa maa on mitalitaulukon ykkönen kolmella kullalla sekä kolmella hopealla. MM-tasolla edellä puolestaan ovat ainoastaan Brasilia ja Italia. Saksalla on jalkeilla kivenkova joukkue ja se on tälläkin kertaa yksi suurimmista suosikeista. 2008-kisoissa Saksa hävisi loppuottelussa Espanjalle 0-1 ja hopeaa maa lähtee varmasti kirkastamaan.

Etelä-Afrikan MM-kisoissa finaalitappion Espanjalle kokenut Hollanti kuuluu myös kisojen suosikkeihin. Hollannilla on kasassa, varsinkin hyökkäyssuuntaan todella kova joukkue. Vaikka ”Oranje” koostuukin todellisista maailmantähdistä, on huomioitavaa että maan joukkueessa pelaa peräti kahdeksan Hollannin Eredivisiessä pelaavaa pelaajaa. Bert van Marwijkin ryhmän heikkous lienee puolustus, mutta karsinnoissa ja harjoitusotteluissa se on toiminut, kuten myös viime arvokisoissa, joista tuomisina edellä mainittu MM-hopea.

Portugali on jälleen kerran mukana ”kuoleman lohkossa”. Maa selviytyi kisoihin vaivoin, sillä Tanska voitti karsintalohkon ja Portugali oli lohkon toinen tasapisteissä Norjan kanssa. Maalieron turvin Portugali pääsi jatkokarsintaan jossa se kaatoin Bosnian. Karsinnoissa Portugalin meno ei siis aivan vakuuttanut, eikä se sitä tehnyt viimeisimmässä harjoitusottelussakaan (Makedoniaa vastaan), jossa joukkue buuattiin kentältä kotiyleisönsä edessä. Portugali pelaa viimeisen harjoitusottelunsa huomenna lauantaina Turkkia vastaan.

Portugalin kohdalla paljon on puhuttanut onko maa liikaa tähtipelaajansa Cristiano Ronaldon varassa. Jos on, ei maa kisoissa pitkälle pötki.

Lohkon neljäs maa Tanska, tekee paluun arvokisoihin EM-tasolla. Kesän 2010 MM-kisoissahan maa oli mukana. Morten Olsenin valmentama ryhmä koki ikävän takaiskun kun ykkösmaalivahti, 101 maaottelua pelannut Thomas Sørensen joutui jäämään kisoista pois loukkaannuttuaan Brasiliaa vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Ykkösvahdin paikka on siis auki, mutta mitä todennäköisimmin maalia kisoissa vartioi Stephan Andersen. Tanska näytti osaamistaan jo karsinnoissa, joissa se jätti taakseen tähän samaiseen lohkoon arvotun Portugalin.

Tanska ei aivan huippupelaajilla juhli, mutta jos maa noudattaa tiukasti Morten Olsenin ohjeita, voi jatkopaikasta edes juuttien leirissä jotenkin haaveilla. Vai voiko sittenkään?

Vaikka kyseessä onkin kova lohko, niin suuri yllätys olisi mikäli Saksa ja Hollanti ei tästä itseään jatkoon kampea.

D-lohkon avauspelit:

Maanantai, 11. kesäkuuta

Lyö 50 €:n veto ILMAN RISKIÄ!

> Lue lisää

Saat nyt VAIN VEIKKAUSSIVUILTA 50 €:n riskittömän vedon Nordicbetille. Jos ensimmäinen vetosi menee väärin, Nordicbet palauttaa rahasi takaisin! Katso myös muut EM-kisojen tarjoukset Veikkaussivuilta.