Lohko C:n esittely | EM-kisat 2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/05/2012
Jaa tämä...

EM-kisoihin on jäljellä enää kolme päivää!

C-lohko

Torstai, 14. kesäkuuta

 

B-lohko on ehkä kisojen kovatasoisin lohko, mutta C-lohkosta löytyy kisojen ennakkosuosikki. Hallitseva EM- sekä MM-mestari, Espanja lähtee jahtaamaan kolmatta kultaansa arvoturnauksista. Viime vuosina Espanja on ollut todella vakuuttava maajoukkueotteluissa, mutta entä tänä vuonna?

Espanjan maajoukkuekapteeni Carlos Puyol joutuu jäämään pois EM-kisoista loukkaantumisen takia. Puyol olisi ollut Espanjalla yksi tärkeimmistä pelaajista. Saa nähdä näkyykö 34-vuotiasta Puyolia enää Espanjan maajoukkueessa. Carlos ei ole ainut pelaaja joka joutuu jättämään kisat loukkaantumisen takia, sillä David Villa ei ole kuntoutunut sääriluunmurtumasta. Muuten Espanja saa loistavan kokoonpanon kisoihin ja onkin kisojen ennakkosuosikki Saksan kanssa. Keskikenttä on Espanjalla kisojen paras ja kilpailu pelipaikoista on kova! Itse uskon, että Espanja kierättää pelaajia paljon keskikentällä sekä laidalla. Riippuu myös siitä pelaako Espanja kahden pohjalla (Alonso, Busquets) vai yhden pohjalla. Xavia sekä Iniestaa todennäköisesti säästellään alkulohkon otteluissa (pois lukien ensimmäinen ottelu).

Ensimmäisessä ottelussa Espanja kohtaa aina vaarallisen Italian. Kaikki ovat aivan varmasti kuulleet sopupeliepäilyt, enkä usko sen vaikuttavan Italian esityksiin (historia). Sen sijaan loukkaantumiset ovat erittäin harmillisia! Juventuksen luottopuolustaja Andrea Barzagli loukkaantui eilen ja erittäin todennäköisesti hän joutuu jättämään koko kisat väliin. Myös Balotelli on hienoinen kysymysmerkki, mutta uskon hänen pelaavan kisoissa.

Barzaglin loukkaantumisen takia en usko, että Italia pelaa enää kolmen puolustuslinjalla. Italian ryhmä on todella laadukas ja hitsaantunut hyvin yhteen, mutta nostaisin yhden pelaajan kuitenkin ylitse muiden, nimittäin 33-vuotias Andrea Pirlo on ollut aivan uskomaton. Jätti viime kaudella Milanin, siirtyi Juventukseen ja oli mielestäni Juventuksen suurin syy hyvään menestykseen. Pirlo on yksi Italian tärkeimpiä pelaajia näissä kisoissa. Tähän vuoteen lopettanut, Italian legenda, Alessandro Del Pieroa ei sen sijaan nähdä enää Italian maajoukkueessa ainakaan pelaajana.

Viime MM- ja EM-kisat menivät Italialta täysin penkin alle, mutta uskon heidän parantavan otteita roimasti näissä kisoissa.

 

C-lohkon kaksi muuta joukkuetta ovat Kroatia sekä Irlanti. Kroatia on saanut hyvän ryhmän EM-kisoihin ja lähtee haastamaan Espanjaa sekä Italiaa. Nimekkäin pelaaja Kroatian ryhmästä on Luka Modric. Kroatian materiaali on todella tasainen ja laadukas, mutta lohko on äärimmäisen kova. Jos Kroatia olisi päässyt A-lohkoon, he olisivat lohkon ennakkosuosikki! Irlanti pitää kaataa ensimmäisessä ottelussa ja sen jälkeen peli kerrallaan.

Irlannille jää tässä lohkossa sitten kuuluisat sympatiapisteet. Joukkue on varmasti hitsaantunut hyvin yhteen ennen kisoja, mutta materiaalissa on todella iso ero. Lähes kaikki pelaajat tulevat Englannin Valioliigasta, joten fyysisyys on (tänäkin vuonna) Irlannin vahvuus. Irlanti tuskin tekee näissä kisoissa enemäpää kuin kahta maalia, joten puolustus pitää toimia. Muutama kausi sitten erinomaisessa vireessä ollut Shay Given on Irlannin maalilla.

Veikkaussivut | Neukka

 

Sunnuntai, 10. kesäkuuta

Lyö 50 €:n veto ILMAN RISKIÄ!

> Lue lisää

Saat nyt VAIN VEIKKAUSSIVUILTA 50 €:n riskittömän vedon Nordicbetille. Jos ensimmäinen vetosi menee väärin, Nordicbet palauttaa rahasi takaisin! Katso myös muut EM-kisojen tarjoukset Veikkaussivuilta.