EM-fiaskon jälkilöylyt käynnissä Belgiassa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 07/02/2016
Jaa tämä...

Walesin ja Belgian välinen jalkapallon EM-kisojen puolivälieräottelu päättyi eilen illlan Belgian kannalta katastrofaalisen nöyryytykseen, kun piskuinen Wales voitti nimivahvan nipun luvuin 3 – 1. Belgian leirissä onkin alkanut välittömästi syyllisten etsintä, jossa syyttävä sormi näyttää kohti joukkueen valmentajaa Marc Wilmotsia.

Ensimmäisenä kritiikkiä Wilmotsille antoi belgialainen sanomalehti Het Laatste Nieuws, joka kirjoitti että ”on häpeällistä, että kaikki tämä lahjakkuus on jätetty selviytymään omin voimin” viitaten Wilmotsin taktiseen köyhyyteen. Myös joukkueen ykkösmaalivahti Thibaut Courtois iski sanallisen puukkonsa Wilmotsin selkään: ” Olen hävinnyt Mestarien liigan loppuottelun (vuonna 2014 Atletico Madridissa), mutta tappio tänään sattuu vieläkin enemmän. Toistimme samat virheet kuin Italia-ottelussa. Tekee kipeää heittää näin hyvä mahdollisuus hukkaan. Wales oli taktisesti meitä parempi”

Marc Wilmots itse on vastannut kritiikkiin sälyttämässä vastuun pelaajien niskaan. ”  Taktiikkamme oli hyvä, ja se toimi erittäin hyvin ensimmäiset 25 minuuttia. Sitten tietämättömistä syistä emme enää noudattaneet sitä. Myöskään minä en tiedä, minkä vuoksi pelaajani tekivät niin. Teimme virheitä, joita ei saa tapahtua” Wilmots totesi lehdistötilaisuudessa.

Oli syy kenen tahansa, niin Wilmotsin päivät Belgian maajoukkueen peräsimessä ovat hyvin todennäköisesti ohitse. Superlahjakkailla pelaajilla varustettu joukkue tarvitsee uutta näkökulmaa ennen Venäjän vuoden 2018 maailmanmestaruuskilpailuita mikäli maa haluaa menestyä futiskentillä.

Lue myös:

ARSEN, BÖDKER, VANEK UUSIIN SEUROIHIN

VIDEO: SATEET MOUKAROI WIMBLEDONIA – KISAJÄRJESTÄJÄT TUKALASSA PAIKASSA

comeon mainos
Hyödynnä Comeon! määräaikainen tarjous:
comeon
Talleta 10€ ja saat 50€ !
Pelaa