Lohko A:n esittely | EM-kisat 2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Esittelyssä EM-kisojen A-lohko.

 

Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät parin viikon päästä ja odotus alkaa olla huipussaan, vaikkakin arvokisoissa ei nykypäivänä yhtä upeaa ja mahtavaa jalkapalloa pelatakaan, kuin esimerkiksi seurajalkapallokautena. Tästäkin huolimatta, ovat tulevat kisat varmasti mahtavat ja todella kovatasoiset.

A-lohko on paperilla se turnauksen ns. ”heikoin”. Isäntämaa Puolalla kävi se kuuluista arpa, kun lohkon muiksi maiksi muodostuivat Venäjä, Tshekki sekä EM-kultaa vuonna 2004 voittanut Kreikka.

Puolalla on paremmat mahdollisuudet lohkostaan jatkoon kuin toisella kisaisännällä Ukrainalla (Lohko D). Franciszek Smudan valmentama ryhmä pelaa ennen kisoja harjoitusottelut Klagenfurtissa Latviaa, Slovakiaa sekä Varsovassa Andorraa vastaan. Latviasta irtosi tiistaina 22. päivä 1-0 voitto. Puola on kisojen heikoin maa FIFA-rankingin perusteella, sijoitus 65. Tämän ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä Puolalla on kasassa hyvä nippu näissä karkeloissa, eikä sen tässä lohkossa pitäisi jalkoihin jäädä. Kaikki mahdollisuudet jatkoon ovat olemassa.

Lohkon voittajasuosikki voisi ennakkoon ajatelleen olla FIFA-rankingissa sijalla 11 majaileva Venäjä. Maan lähes kaikki pelaajat tulevat omaan maansa liigasta lukuun ottamatta Marat Izmailovia (Sporting) ja Pavel Pogrebnyakia (Fulham), joten yhtenäinen joukkue tullaan varmasti näkemään kentällä. Dick Advocaatin nippu koki puolustuksessa ikävän takaiskun, Vasili Berezutskiy joutuu jättämään kisat väliin. Hyökkäyskalusto on Venäjällä kunnossa, joten nähtäväksi jääkin mikä on Advocaatin hierarkia nelikosta Arshavin, Kerzhakov, Pavlyuchenko ja Pogrebnyak. Neuvostoliiton aikakaudella maa voitti yhden kullan sekä kolme pronssia.

2004 koko potin tyhjentänyt ja samalla yhden arvokisojen suurimmista pommeista täräyttänyt Kreikka on tuon EM-voiton jälkeen ollut lähinnä kuin varjo entisestään. Tosin kisoihin maa on selvinnyt mutta jäänyt alkulohkoon. Kultavalmentaja Otto Rehhagelin aikakausi on ohi ja maajoukkueeseenkin on tullut muutosten aika. Nuoria on ajettava sisään ja vanhat sotaratsut alkavat jäädä pikkuhiljaa pois. Tosin mukana ovat vielä ”ikinuoret” Giorgos Karagounis ja Kostas Katsouranis. Toiseksi eniten Kreikalle maajoukkuemaaleja mättänyt ja tärkeässä roolissa vuonna 2004 ollut Angelos Charisteas ei ole tällä kertaa enää mukana.

Tshekin maajoukkue lähtee turnaukseen hyvin sujuneiden maaotteluiden värittämänä. Tässä turnauksessa maa tekee paluun arvokisoihin, sillä 2010 maa ei selviytynyt Etelä-Afrikassa pelattavaan MM-turnaukseen. Edellisissä EM-kisoissa vuonna 2008 FIFA-rankingin 26. jäi alkulohkoon. Tshekki on käynyt muutaman vuoden ajan selkeää nuorennusleikkausta ja se alkaa tuottamaan tulosta. Vanhat sankarit, mm. Pavel Nedvěd, Karel Poborský, Jan Koller, Vladimír Šmicer, Tomáš Ujfaluši, Marek Jankulovski sekä Tomáš Galásek ovat heittäneet nappikengät naulaan vuosina 2006-2009. Nyt on uusien pelaajien aika ottaa vastuuta arvoturnauksissa.

Ennakkoon ajatellen vaikeimmin veikattava lohko sijoitusten perusteella. Luvassa on todella tasainen taistelu jatkopaikoista.


A-lohkon avauspelit:

Maanantai, 11. kesäkuuta


Lyö 50 €:n veto ILMAN RISKIÄ!

> Lue lisää

Saat nyt VAIN VEIKKAUSSIVUILTA 50 €:n riskittömän vedon Nordicbetille. Jos ensimmäinen vetosi menee väärin, Nordicbet palauttaa rahasi takaisin! Katso myös muut EM-kisojen tarjoukset Veikkaussivuilta.