EM-kisojen alkulohkot päätökseen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Puolivälieräjoukkueet ovat selvillä.

Alkulohkot on nyt pelattu ja pelit jatkuvat huomenna kun 8 joukkuetta lähtee jahtaamaan EM-kultaa! Huomenna puolivälieräpelit alkavat Tshekin ja Portugalin kohtaamisella.

 

Tsekki – Portugali 21.6

Tshekki voitti oman lohkonsa hieman varkain kun Kreikka yllätti Venäjän päätösottelussa ja näin ollen Tshekki vältti Saksan. Toki oli ennakkoon selvää, että A-lohkon voittaja tai kakkonen tulee saamaan B-lohkosta todella pahan vastustajan. Tällä kertaa se oli Portugali, joka on ollut tähän asti turnauksessa todella vaarallinen joukkue. He lähtevät selkeänä ennakkosuosikkina otteluun, mutta Tshekki on myös vaarallinen vastahyökkäysjoukkue. Laitapelaaminen on molempien joukkueiden vahvuus, joten mielenkiintoista nähdä miten esimerkiksi Coentrao pelaa Tshekkiä vastaan. Hollantia vastaan Coentrao pelasi enemmän kärkeä kuin laitapakkia.

 

Saksa – Kreikka 22.6

Perjantaina kisojen suurin ennakkosuosikki Saksa kohtaa Kreikan. Tässä ottelussa pelataan yhteen maaliin ja se on Kreikan maaliin. Se on sitten halusta, tuurista sekä asenteesta kiinni paljonko ottelu päättyy. Saksa on kaikessa Kreikkaa parempi, mutta katsotaan kestääkö Kreikan bussi Saksaa vastaan. Tässä ottelussa tulee ihan varmasti kulmia paljon, koska Saksa lähtee hyökkäyksiin tarvittaessa todella nopeasti ja yrittää tehdä maalia. Vielä kun kärjessä on, Niki Juuselan sanoin, maalitykki isän ja äidin armosta Mario Gomez, niin palloa pelataan 16 sisään aivan varmasti. Tämä totta kai ”pakottaa” Kreikan putsaamaan palloa pois sieltä mahdollisimman nopeasti – vaikka sitten päätyrajasta. Jos Kreikka olisi pelannut Portugalia vastaan, olisi heillä ollut realistinen mahdollisuus jatkoon, mutta nyt siihen on alle 15% mahdollisuus.

 

Espanja – Ranska 23.6

Lauantaina kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka ovat olleet selkeä pettymys ennakkoon. Espanjan taitotaso on vain huomattavasti muita joukkueita parempi, mutta kaikkia mehuja ei saada puristettua ulos ryhmästä. Pallo pysyy kyllä hyvin omalla joukkueella, mutta Italia sekä Kroatia pystyivät horjuttamaan Espanjaa. Ranskakin on ollut tähän mennessä pelillisesti iso pettymys. Tämä johtuu kyllä osittain siitä, että he ovat pelanneet harjoitusottelut todella hyvin, mutta siihen se jääkin. Harjoitusottelut ovat harjoitusotteluita eikä Ranska tule tällä joukkuella pääsemään finaaliin. Keskikenttä on huonompi kuin kenelläkään huippumaista, eikä puolustus ole missään vaiheessa vakuuttanut. Kaikki jäävät Nasrin, Riberyn sekä Benzeman varaan jotka ovat pelanneet todella isoja minuutteja omissa seurajoukkueissa. Väsymys ikävä kyllä paistaa heidän otteissaan, joten jos Ranska haluaa tästä jatkoon, pitää keskikentän ottaa enemmän vastuuta kentällä.

 

Englanti – Italia 24.6

Sunnuntaina nähdään ehkäpä mielenkiintoisin ottelu kun Englanti kohtaa hyvin pelanneen Italian. Englanti on pelannut kisat juuri niin kuin ennakkoon odotettiin eli puolustuksen kautta. Taktiikka ei tule muuttumaan enää kisojen aikana. Englannilla on silti ihan hyvät mahdollisuudet päästä finaaliin, jos asenne on samaa luokkaa mitä Chelsealla oli Mestarien liigassa. Italia lähtee silti tähän otteluun ennakkosuosikkina, jota ei kyllä kertoimista näy! Italialle tarjotaan 2,80 kerrointa voitosta, mikä on selkeä ylikerroin! Heidän materiaali on huomattavasti parempi ja pallonhallinta tulee olemaan selkeästi Italialla tässä ottelussa. Jalkapallossa kuitenkin kaikki on mahdollista, mutta Englantia yliarvioidaan aivan liikaa tässä ottelussa.

Veikkaussivut | Neukka