EuroBasket: EM-koripallo lohko A 31.8.2017 klo 13.45

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 20/04/2018
Jaa tämä...
Bonukset yht. jopa 100€ + 520€
Veikkaa

Koripallon EM-kisojen lohko A, Suomen lohko, on yksi kisojen mielenkiintoisimmista ja varmasti myös viihdyttävimmistä. Lohkosta löytyy vedonlyöjällekin pelattavaa, sillä vetomarkkinoiden ykkössuosikki Ranska on yliarvostettu. Ranska pelaa ilman takavuosien vastuunkantajia. Sen joukkueessa on vain kuusi pelaajaa, jotka olivat mukana myös viime vuoden Rion olympiakisojen neljännesfinaaleissa. Ranska on jälleenrakennusvaiheessa, ja sellaisessa tilanteessa joukkueet ovat kovin arvaamattomia. Bet365 antaa Ranskan lohkovoitolle kertoimeksi vain 1.70, ja se on varmasti alikerroin.

Ranska on tämän vuoden kisoissa ilman takavuosien ehdotonta ykköspelaajaansa San Antonio Spursin takamiestä Tony Parkeria. Samaten sivussa ovat Utah Jazzin jättiläinen Rudy Gobert sekä Charlotte Hornetsin Nicolas Batum. Joukkueessa on edelleen NBA-taitoa, Utah Jazzista mukana on Boris Diaw, Orlando Magicista Evan Fournier ja San Antoniosta Joffrey Lauvergne, mutta kyllä poissaoleva kolmikko on ollut todella iso osa Ranskan joukkuetta. Kuka korvaa Parkerin? Kenelle pallo pelataan, kun on tiukka paikka? Vaikka Ranska saisikin joukkueensa hyvään iskuun ja menisi turnauksessa pitkälle, niin saattaa olla, että roolit eivät löydy heti avausotteluista lähtien. Eikä missään nimessä ole niin, että Ranska voittaa lohkon 58 kertaa sadasta.

PELAA NYT

”The Greek Freak” jäi pois

Lohkon kakkossuosikki on Kreikka. Joukkue sai ikäviä uutisia aivan turnauksen alla, kun Milwaukee Bucksin ”The Greek Freak” Giannis Antetokounmpo joutuukin jättämään turnauksen väliin.

Kreikka on ilman friikkiäänkin vaarallinen ryhmä. Sitä valmentaa jälleen veteraanivalmentaja Kostas Missas, ja hänen kokemuksensa ja pelinjohtotaitonsa näkyvät kentälläkin, kun ollaan tiukassa paikassa ja aikaa ei ole paljon kellossa.

Puolet Kreikan joukkueesta pelaa Olympiacos -joukkueessa, joten ryhmä saattaisi olla heti alusta hyvinkin samalla pelikirjan sivulla. Tai jos joukkueessa on erimielisyyksiä, niin seuralinja on vaarallinen kohta mistä ryhmä voi mennä kahtia. Kreikkalaistan kannalta on syytä toivoa, että kokenut Missas osaa auktoriteetillaan pitää ryhmänsä kasassa.

Kolmossuosikki Suomen lohkossa on Slovenia. Se nojaa paljon Miami Heatin mainioon takamieheen Goran Dragiciin. Dragicin kanssa Real Madridin heittävä takamies Luka Doncic ja saman seuran sentteri Anthony Randolph ovat kova kolmikko, mutta Slovenian penkiltä ei löydy syvyyttä korvaamaan avauskokoonpanon miehiä.

Suomen suurin ongelma on myös materiaalin leveydessä, sekä muutaman avainpelaajan epävarmassa tilanteessa. Takamies Petteri Koponen on ollut loukkaantuneena lähes koko kesän, ja hänen pelinsä harjoitusottelussa Venäjää vastaan oli vielä kovin epätasaista. Veteraani Teemu Rannikko paikkaa Koposta, mutta Rannikko on jo vanha mies, 36-vuotias, eikä vauhti välttämättä enää riitä huiputasolle.

Suomen uusin tähti Lauri Markkanen on kaikesta hehkutuksesta huolimatta vielä hyvin kokematon. Hän ei ole montaakaan aikuisten ottelua pelannut, yliopistopelit USA:ssa ovat kuitenkin eri asia uin pelit jossa vastassa on kokeneita ja kovia veteraaneja.

Vetopuolella hyvä vaihtoehto on pelata lohko A:ssa Kreikan voittoa. Se ei ole niin paljon Ranskaa heikompi kuin kertoimet näyttävät. Slovenia taas on haavoittuva kapean materiaalin joukkue, ja sama koskee mahdollisia yllättäjiäkin, Suomi mukaan luettuna. Bet365 antaa Kreikan lohkovoitolle kertoimen 3.50, ja kyllä se joka kolmas kerta osuu.

Vielä Rion olympialaisissa Ranska oli erinomainen joukkue. Se hävisi USA:llekin vain kolmella pisteellä. Tässä tuon ottelun parhaat palat: