VIDEO: Valioliigaseura rukkaillut katsojamääriä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 10/08/2015
Jaa tämä...

Tuntuuko sinusta joskus urheilukatsomossa tai urheilua TV:stä katsellessa ettei tunnelma areenalla vastaa oikein sitä yleisömäärää mitä on ilmoitettu? Välillä näyttää myös siltä, että katsomosta on täytettynä vain 1/3 vaikka virallisen tiedon mukaan sen pitäisi olla lähes loppuunmyyty. Usein katsojalukuja vääristelevät kausikorttipaikat jotka eivät ole täyttyneet jokaiseen otteluun, joskus myös seurat vääristelevät lukuja omaksi edukseen. Näin on tehty myös Englannin jalkapallon korkeimmalla sarjatasolla Valioliigassa.

Brittitabloidin Daily Mailin väitteiden mukaan Valioliigassa pelaava Lontoon suurseura Arsenal olisi rukkaillut viime kaudella rankasti yleisölukujaan. Lehti perustaa väitteensä siihen, että se vertaili Arsenalin ilmoittamia katsojamääriä Lontoon poliisin keräämään dataan ottelutapahtumien ympärillä pörränneistä ihmismassoista. Daily Mailin laskelmien mukaan tykkimiesten kauden kotiotteluissa kävi yhteensä 21 953 katsojaa vähemmän kuin Arsenal ilmoitti.

Parhaimmillaan Arsenal vääristeli yleisömääriä jopa 5 000 hengellä otteluissa Swanseaa ja Sunderlandia vastaan. Daily Mailin toimittaja Oliver Todd nöyryyttikin jutussa lontoolaisia oikein kunnolla toteamalla että ”tällainen lukujen rukkaaminen heikentää 60 338 katsojaa vetävän Emiratesin laimeana tunnettua tunnelmaa entisestään.”

Miljoonahuijaus

Kuten todettua Arsenalin kotikentällä Emirates Stadiumilla on tilaa yhteensä 60 338 katsojalle. Areenalla on paljon erilaisia kategorioita joihin myydään erihintaisia lippuja.  Mutta jo Valioliigan keskimääräisellä 32,50 punnan lippuhinnalla laskettuna käyttämättä jääneet 21 953 lippua tekisi 713 472 punnan eli 967 852 euron loven kassaan. Toivottavasti seuran talousosastolla ollaan tietoisia markkinointiosaston touhuista…

Viime vuoden Mestarien Liiga ottelussa Arsenal – Bayern Munchen Lontoossa oli niin sanotusti tupa täynnä. Tässä ote siihin mihin Emiratesin tunnelma silloin pääsi!

Jalkapallomaailmassa pelataan seuraavaksi EM-karsintojen viimeisiä otteluita. Sinivalkoisten kannalta suuri mielenkiinto kohdistuuRomanian ja Suomen väliseen otteluun. Alunperin kamppailu oli tarkoitus pelata tyhjille katsomoille, mutta asiaan on tullut viime päivinä muutos.

Peliyhtiö Betsson tarjoaa EM-karsintaotteluihin loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin livevedonkin puolella.

Lue myös:

Veikkausliigaseura antoi päävalmentajalleen potkut!

Vedonlyöntiopas NHL:ään!

nhl-pro-nordicbet