Englanti - Italia 15.6.2014 | Hidas tempo Amazonilla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Italia on parempi joukkue hyökkäyspäässä, Englanti on edelleen yliarvostettu

Vihje lyhyesti

– Italia ja Englanti pelaavat Amazonin alueen Manauksessa, kuumassa ja kosteassa säässä. Pelin tempo tulee olemaan hitaampi kuin jos pelattaisiin viileämmässä. Muutenkin joukkueilla on tapana pelata tiukkoja, vähämaalisia otteluita. Kaksi vuotta sitten EM-kisoissa joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin.

– Roy Hodgsonin joukkueet ovat lähtökohtaisesti puolustusorientoituneita. Suomalaiset jalkapallofanit muistavat tämän oikein hyvin. Italiakin on perinteisesti ollut suurturnauksissa tarkan puolustuksen joukkue.

– Kentän viimeisellä kolmanneksella Italia on Englantia parempi. Kärkipari Balotelli – Immobile lienee parempi kuin Rooney – Sturridge. Keskikentän Pirlo – de Rossi pyörittää peliä paremmin kuin Gerrard – Henderson. Englannin topparipari on kokematon tällä tasolla.

– Englanti on perinteisesti yliarvostettu joukkue suurturnauksissa, tämä johtuu Valioliigan suuresta suosiosta. Viime kisoissa Englanti-hype on laantunut, mutta ei siitä kokonaan ole päästy eroon – Bet365 pitää Englantia suosikkina.

Vihje: Italia +0, kerroin 2,025 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Italia taitaa laittaa pahan iskun Englannin MM-haaveille heti ensimmäisessä ottelussa. Englanti on perinteisesti ollut joukkue, jolta brittifutiksen fanit odottavat paljon ja pettyvät katkerasti. Viime aikoina odotukset ovat jo olleet maltillisemmat ja paremminkin vallalla on realismi – Englanti vaan ei ole tarpeeksi hyvä suurkisamenestykseen.

Roy Hodgsonin valmentama joukkue on hankala voitettava, mutta toisaalta se itse ei juurikaan pysty dominoimaan otteluita. Tämä taitaa olla myös Hodgsonin joukkueiden perustyyppi, sama määritelmä päti hänen valmentamaansa Suomen maajoukkueeseen.

Kaksi vuotta sitten EM-kisoissa joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin, ja tämä lienee melko yleinen odotus tästäkin ottelusta.. Viimeisen kolmenkymmen vuoden aikana Englannin ja Italian väliset ottelut ovat olleet vähämaalisia, maalikeskiarvo on noin 1.5 per ottelu.

Tämän vuoden kamppailu pelataan vielä Manauksen kuumassa ja hiostavassa säässä ja se tulee takuulla laskemaan pelin tempoa. Molemmat joukkueet myös haluavat karttaa tappiota, tasapelillä voitot niin Chilestä kuin Australiasta veisi jatkokierrokselle.

Italia on Englantia huomattavasti paremman tuntuinen joukkue hyökkäyspään osalta. Englannin kärkimies Danny Sturridge pelasi hienon Valioliiga-kauden Luis Suarezin rinnalla ja hänen vierellaan pelannee Manchester Unitedin Wayne Rooney. Silti Italia, jonka aloituskokoonpanoon ei välttämättä edes mahdu Serie A:n paras maalintekijä Ciro Immobile, on luokkaa parempi. Italian keskikenttään pyörittävät Andrea Pirlo ja Daniele de Rossi, ja he ovat parempia orkesteroimaan peliä kuin Englannin ja Liverpoolin kaksikko Steven Gerrard ja Jordan Henderson. Italian kärjessä pelannee ainakin Mario Balotelli, jonka erinomainen vire viime EM-kisoista muistetaan. Hänessä on kyllä enemmän potentiaalia kuin brittien hyökkääjissä. Lisäksi Antonio Candreva saattaa nousta esille kisoissa, hän oli mainio viime kesän Confederations Cupissa.

Englannin joukkueessa on tapahtunut paljon muutoksia puolustuksessa kahden vuoden takaisista EM-kisoista. Roy Hodgsonin joukkueissa toppareilla on iso rooli, tämän vuotuinen topparipari Jagielka – Cahill on kokematon tällä tasolla. Cahill oli mukana kaksi vuotta sitten, mutta ei aloituskokoonpanossa.

 

Perustelut vihjeelle

Italian pitäisi olla selvempi suosikki kuin kertoimet antavat ymmärtää. Englantilainen Bet365 pitää ottelua tasaväkisenä, kumpikin joukkue saa voittokertoimen 2.88. Pelissä ei paljoa maaleja tulla tekemään, joten tasapelimahdollisuus nousee. Italia +0 kertoimella 2.025. Bet365 itseasiassa antaa +0 tasoituksella Englannille pienemmän kertoimen, britit laittavat rahojaan kotijoukkueeseen.

Vihje: Italia +0, kerroin 2,025 Bet365

Veikkaussivut | Anssi