Ennakko: Kaatuuko Tappara rangaistusaitioon?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

SM-liigan finaalien kolmas kohtaaminen kajahtaa perjantaina Hakametsässä. Tappara jäi Porissa jalkoihin Ässien hurjassa vauhdittelua. Puntit ovat tasoittunneet, joten mitkä ovat asetelmat?

 

Maanantaina nähtiin vielä ajoittaista läpsyttelyä. Keskiviikkona taas hurjasteltiin kaasua laskematta. 

SM-liigan finaalit ovat tarjonneet kaksi aivan erilaista kamppailua. Avausottelussa tahkottiin läpi tarkkaavaisemmin eikä maalipaikkojen määrä juuri päätä huimannut. Toisessa osassa taas tilanteita sateli niin Ässille kuin Tapparallekin aivan eri tahtiin. 

Pata eli hurmiossa kotiluolassaan. Energiaa pursunneet porilaiset paineistivat surutta Tapparan alakertaa. Tyyli toi myös tuloksen. Kirvesrintojen sortuessa jäähyihin Ässät rankaisi ylivoimalla äärimmäisen tehokkaasti iskien neljä maalia. 

Kolmas kamppailu tarjoaa mielenkiintoiset ennakkoasetelmat. Ässien on pyrittävä vieraskaukalossa samanlaiseen pelaamiseen kuin kotonaankin. Jo maanantaina oli nähtävissä, kuinka tamperelaiset ajatuivat ongelmiin porilaisten rynniessä päälle. 

Toisaalta kotikaukalossaan Tappara pystyi myös kontrolloimaan peliä suurimman osan ajasta erittäin vakuuttavasti. Joukkueen tehokas keskialueen puolustus pysyi lestissään, ja hyökkäyksiin lähdettäessä ryhmästä löytyi tarvittavaa rauhallisuutta sekä mielikuvituksellisuutta. 

Jäähyjä jäähyjä, liikaa jäähyjä?

Tamperelaisten osalta tärkeintä onkin pysyä poissa rangaistusaitiosta. Jäähyt sotkivat kirvesrintojen pelirytmin keskiviikkona täydellisesti, erityisesti kun Ässät kykeni poikkeukselliseen tehokkaaseen rokottamiseen. Padan idearikas, mutta yksinkertainen ylivoima oli myrkkyä Tapparan tiiviille alivoimapakalle. 

Ässien ykköspelaajaksi on finaaleissa noussut puolustaja Tommi Taimi, joka on iskenyt finaalisarjassa jo huimat tehot 1+2=3. Puolustajan viivapelote on yksi porilaisten ylivoiman avaintekijöistä. 

Tapparan joukoista esiin sopii nostaa viekas ruotsalainen Dragan Umicevic. Tamperelaisten kaventunut hyökkäyspää tarvitsee hyökkääjän onnistumisia. Keskiviikon pelissä Umicevic jakoikin upean syötön kirvesrintojen ainokaiseen. 

Veikkaussivut | Micke Suopuro

Twitter: @MickeSuopuro