Ennakko: Valtteri Filppula ja Jori Lehterä jäämässä jämäminuuteille

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

NHL-kausi lähenee kovaa vauhtia ja joukkueiden voimasuhteet alkavat pikkuhiljaa löytää omat muotonsa. NHL:n virallinen nettisivu NHL.com perkaakin tällä hetkellä joukkueita läpi ja viimeisempinä tarkasteluun on päässyt Philadelphia Flyers.

Philadelphia Flyers on kerännyt viimeiset viisi vuotta lupaavia nuorukaisia organisaatiossa ja nyt näyttää siltä, että suuri osa heistä saa tällä kaudella ison näytönpaikan joukkueen kokoonpanossa. Joukkueella saattaa hyvinkin olla niinkin monta kuin kuusi rookie-pelaajaa jäällä, kun kiekko ensimmäisen kerran tippuu jäähän kauden alkaessa. Kirkkaimpana tähtenä tulokkaista tietenkin loistaa kuluvan kesän NHL-draftin kakkosvaraus Nolan Patrick.

Joukkueen General Manager Ron Hextall itse totesi jo huhtikuussa että ”meidän nuoret tulevat saamaan vastuuta. Minulla ei ole mitään halua hankkia heidän tilalleen veteraaneja, nuoret ovat ansainneet tilaisuutensa ja nyt ne saavat sen.”  Suomalaisittain onkin ihmeteltävä miksi Hextall kuitenkin naarasi kaksi suomalaista veteraania kevään ja kesän aikana joukkueeseensa? Aivan kevään siirtorajan viime metreillä 33 – vuotias Valtteri Filppula matkusti Tampa Baysta Philadelphiaan ja kesän aikana Hextall hankki vielä viime kaudet vaisusti pelanneen 29-vuotiaan Jori Lehterän St. Louis Bluesista.

Ehkä entisen Flyers-maalivahdin ajatuksena on, että suomalaiset voivat toimia esimerkkinä nuoremmilleen yhdessä Claude Girouxin ja Jakub Voracekin kanssa. NHL:n arvion mukaan tehokaksikko kuitenkin pelaa samassa ketjussa jonka vuoksi suomalaiset on sijoitettu alaketjuihin tasapainoittamaan nuoruuden intoa. Niin tai näin näyttää siltä, että Filppula ja Lehterä tulevat pelaamaan kahdessa alimmassa ketjussa, mikä tarkoittaa ainakin Lehterän kohdalla melko vähäistä peliaikaa, ja kun miehen palkka on jopa 4,7 miljoonaa, niin yhtälö on aika mahdottoman kuuloinen. Alla vielä Flyersin ennakoitu kokoonpano kauden alkaessa:

Travis Konecny — Claude Giroux — Jakub Voracek

Jordan Weal — Sean Couturier — Wayne Simmonds

Oskar Lindblom — Nolan Patrick — Valtteri Filppula

Jori Lehtera — Mike Vecchione — Michael Raffl

Ivan Provorov — Andrew MacDonald

Samuel Morin — Shayne Gostisbehere

Robert Hagg — Radko Gudas

Brian Elliott

Michal Neuvirth

Nähtäväksi jää miten suomalaisten ja koko joukkueen käy. Mikäli sinä uskot Flyersin menestykseen niin käy veikkaamassa joukkuetta Stanley Cup mestariksi hyvällä kertoimella esimerkiksi NordicBetin sivuilla. 

Betway mainos
Betway Spesiaali!
Betway mainos
100€ Ensitalletusbonus
Pelaa