Ennuste kertoo kuka voittaa naisten jalkapallon MM-kultaa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/10/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 10.6.2015

Kanadassa on tällä hetkellä käynnissä naisten jalkapallon MM-kisat. MM-kisojen karsintaan osallistuneiden 134 kansallisen joukkueen joukosta 24 joukkuetta pääsi taistelemaan MM-pystin voitosta. Joukkueita on mukana jokaisesta maanosasta ja joukkueet on jaettu kuuteen kovaan lohkoon joista kaikkien lohkojen voittajat ja kakkoset pääsevät jatkoon. Lisäksi jatkoon pääsee neljä parasta lohko kolmosta. Jatkoon pääsevät joukkueet ovat selvillä 17.6 lohkovaiheen päätyttyä. Lisäjännityksen jatkoon pääsylle asettaa FIFA:n hyvin erikoinen päätös, jonka mukaan jokaisen joukkueen pelaajan tulee todistaa sukupuolensa… Toivon mukaan kenenkään kisat eivät tyssää tähän!

Onko vedonlyönti tehty jopa liian helpoksi?  

Miesten jalkapallon arvokisojen lohkovaiheet ovat monelle vedonlyöjälle kulta aikaa. Naisten MM-kisat eivät tee siinä suhteessa poikkeusta. 24 alkulohko joukkueen joukkoon mahtuu aina selvästi heikompia joukkueita, joiden avulla voi kerätä niin sanotusti helpot pois. Esimerkiksi torstai-illan Saksan ja Norjan väliseen otteluun tehdyn vihjeen avulla pääsee helposti tienaamaan muutaman ylimääräisen euron.

Yhdysvaltalainen nettisivu FiveThirtyEight ja sen tutkijat/toimittajat Jay Boice sekä Allison McCann ovat kuitenkin tehneet vedonlyönnistä nyt jopa naurettavan helppoa. Tutkijat ovat luoneet niin Women`s Soccer Power Indexin (WSPI), ja tehneet sen avulla matemaattiset ennusteet siitä, mitkä joukkueet selviävät jatkoon alkulohkosta. WSPI pisteytyksen avulla on pystytty ennustaman matemaattisesti jopa se, kuka tulee todennäköisemmin voittamaan maailmanmestaruuden! Mestarin veikkaaminen tuntuu jopa liian helpolta, helpoiten pääset jättämään veikkauksesi Unibetilla. Vinkkinä todettakoon, että ensin pelataan 90min. jalkapalloa, ja lopulta Saksa voittaa…

Miten ennuste sitten toimii?

Vastaava uskomattomalta kuulostava ennustin on ollut aiemmin käytössä eri toimijoiden puitteissa muun muassa lätkän MM-kisoissa sekä NHL Stanley Cup finaaleissa. Tässä tapauksessa laskuriin on syötetty jokaisen joukkueen pelaajien puolustus- ja hyökkäystaitoon perustava keskimääräinen taitotasoon perustuva pistearvo. Eri mahdollisuuksia on simuloitu yli 20 000 kappaletta, ja ennuste elää ja päivittyy jokaisen ottelun jälkeen entistä tarkemmaksi.

Kuten jokainen tietää, urheilussa on kuitenkin kaikki mahdollista ja urheilun yllätyksellisyys on juuri sen suola. Ja mikä sen kivempaa kuin todennäköisyyksiä vastaan taisteleminen, altavastaajan betsaaminen ja sillä tienaaminen?

Jos haluat itse tarkastella todennäköisyyslaskinta, ja joukkueiden todennäköistä marssijärjestystä niin ennusteen löydät osoitteesta: http://projects.fivethirtyeight.com/womens-world-cup/

NordicBet tarjoaa maailmanmestari veikkaukselle seuraavia kertoimia:

Saksa 2,75

USA 3,80

Japani 12,50

 

Käy ihmeessä katsomassa myös naisten MM-kisoihin liittyvät videot Maailman parhaat naispelurit ja USA:n tähtipeluri esittelee tatuointinsa.