NHL ottamassa ison askeleen kohti tasa-arvoa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Jääkiekko on perinteisesti tunnettu maskuliinisena ja miesvaltaisena lajina. Tänä vuonna asiaan on kuitenkin tullut muutoksia isoin harppauksien.

Ensinnäkin tänä vuonna starttasi historian ensimmäinen täysin naisille suunnattu jääkiekon ammattilaisliiga National Women’s Hockey League eli NWHL. Mukana on neljä joukkuetta  Buffalo Beauts, Boston Pride, New York Riveters ja Connecticut Whale. Joukkueille on asetettu palkkakatto 270 000 dollaria, ja joukkueiden pitää maksaa pelaajille vähintään 10 000 euroa palkkaa kaudessa. Tämä on iso kehitys askel eteenpäin, sillä tähän mennessä ani harva naisjääkiekkoilija on pysynyt tienaamaan elantonsa tai ylipäätään mitän jääkiekonpelaamisella.

Viimeisempien Pohjois-Amerikasta ja Hockey Night in Canada ohjelmasta kantautuvien tietojen mukaan itse suuri ja mahtava NHL kartoittaa tällä hetkellä mahdollisuuksia palkata kiekkoliigaan naistuomareita. Naistuomareita on nähty jo NFL – ja NBA-kentillä, kuten myös satunnaisesti NHL-kesäleireillä. Ohjelman toimittajan Damien Coxin mukaan NHL:n varapresidentti ja erotuomaritoiminnan johtaja Stephen Walkom on valmis toivottamaan jatkossa kentälle niin mies- kuin naiserotuomarit. Amerikkalaisen jalkapalloilun ammattilaisliiga NFL-palkkasi ensimmäisen täysipäiväisen naistuomarin Sarah Tomasin huhtikuussa, joka tasoittaa tietä nyt kollegoilleen jääkiekkopuolella.

NHL:n uusista tuomarisuunnitelmista on tietenkin uutisoitu myös useissa Pohjois-Amerikkalaisissa medioissa. Monet nettikommentoijat pitävätkin suunnitelmia vain markkinointikikkana, jonka avulla katsomoihin saataisiin enemmän tuomaria ihmetteleviä mies – ja naiskatsojia. Osa kuitenkin on sitä mieltä, että ei sukupuolella ole mitään väliä kunhan hommat tulee hoidettua Ja niin se pitääkin olla!

Tässä vielä NBA-tuomari Lauren Holtkampin taidonnäyte miten miehet laitetaan ruotuun:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.

Lue myös:

NHL-blogi: Kemppainen kierroksen kingi!
Kristian Vesalainen tekee jääkiekkohistoriaa!