Kaksi edellistä kautta HIFK kapteenina pelannut hyökkääjä luistelee ensi kauden Unkarissa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • Kuva: Youtube
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Arttu Luttinen siirtyy itävallan monikansalliseen EBEL-sarjaan. Joukkueita on Itävallan ja Unkarin lisäksi Kroatiasta, Tshekistä ja Italiasta. Luttinen edustaa joukkuetta, jonka kotikaupunki ei suomalaisten suussa meinaa edes taipua. Joukkue on Székesfehérvárin kaupungin ylpeys Sapa Fehérvár AV19.

Fehervar ei ole kertaakaan edennyt EBEL-sarjassa puolivälieriä pidemmälle. Kahdella viime kaudella rahkeet eivät ole riittäneet edes pudotuspeleihin. Joukkue on kuitenkin voittanut Unkarin mestaruuden kahdeksan kertaa. He ovat saaneet juhlia vuosina 1981, 1999, 2001, ja peräti neljä perättäistä vuotta 2003-2007.

Luttisen onneksi joukkueeseen tulee tänä vuonna kaksi muutakin suomalaispelaajaa, jotka molemmat ovat puolustajia. Pelicansista tuttu Juha Uotila sekä Tanskassa viime kauden pelannut Jesse Jyrkkiö. Kaikilla kolmella suomalaisella vuoden mittainen sopimus.

Etsin uusia haasteita ja EBEL on laadukas sarja, joten tämä oli helppo päätös. Olen pelannut Janos Harin kanssa Helsingissä, joten tunnen unkarilaista jääkiekkoa jonkin verran, helsinkiläissyntyinen laitahyökkääjä kertoo siirtoon liittyvässä tiedotteessa.

 

Miten HIFK pärjää kun Luttinen ei ole enää kipparoimassa? Liigan kausivetoja pääset vetämään esimerkiksi NordicBetin sivuilla. 

Nordicbet mainos
Jääkiekon juhlaa!
5 EURON KÄTEISBONUS KIEKKOFANEILLE!
Pelaa