MM-kisoissa ensimmäinen pelikielto - Entiseltä Ässä-pelurilta törkeä temppu

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • 05/07/2017
Jaa tämä...

Slovenian pelaajalle kahden ottelun pelikielto

Slovenian ja Sveitsin välisessä ottelussa nähtiin vaarallinen tilanne, joka johti lopulta kahden ottelun mittaiseen pelikieltoon. Slovenian Ziga Jeglic potkaisi luistimellaan Sveitsin Thomas Rüfenachtia niskan seudulle. Jeglic istui vaihtoaition laidalla ja potkaisi sveitsiläispelaajaa vaarallisesti. Tilanne meni – vähemmän yllättäen – ottelun tuomaristolta täysin ohi, sillä Zeglic ei saanut tempustaan rangaistusta.

Rufenachtin ja Slovenian Robert Sabolicin välillä oli pieni tunteiden kuumeneminen juuri ennen tilannetta, joten Zeglic ilmeisesti reagoi potkullaan juurikin tähän.

Jeglic itse väitti, että hän yritti vain päästä vaihtopenkille mahdollisimman nopeasti, mutta tilanteessa on kuitenkin nähtävissä selkeä potkuliike.

– Hänen luistimellaan on selkeä potkaisemisliike kohti Rüfenachtin pään ja niskan seutua. Teko oli erittäin vaarallinen ja harkitsematon ja se olisi voinut johtaa vakavaan loukkaantumiseen, IIHF:n tiedotteessa perustellaan pelikieltoa.

29-vuotias Zeglic on tuttu näky myös Porin Ässien paidasta. Slovenialainen pelasi Porissa kaudella 2013-14 yhteensä 32 ottelua tehoin 2+2=4. Nykyään mies kiekkoilee kuitenkin KHL:ssä.

Slovenian ja Sveitsin välinen ottelu oli kuitenkin erittäin viihdyttävä, sillä peli päättyi lopulta Sveitsin 5-4-voittoon rangaistuslaukauksien jälkeen. Slovenialta nähtiin matsin lopussa komea kiri, joka ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt voittoon asti.

Suomen osalta ottelut jatkuvat tänään ottelulla Ranskaa vastaan. Leijonat kaatoivat ensimmäisessä pelissään Valko-Venäjän 3-2-lukemin. Myös Ranskaa vastaan odotetaan voittoa, vaikka ensimmäinen peli jättikin paljon parantamisen varaa.

Parhaat talletusbonukset