Video: Esittelyssä maailman parhaat naisjalkapallolijat!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/08/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 8.6.2015

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä potkaistiin käyntiin naisten jalkapallon MM-turnaus Kanadassa. Turnaukseen karsi yhteensä 134 joukkuetta jokaisesta maanosasta, mutta vain 24 joukkuetta sai lopullisen mahdollisuuden taistella MM-kullasta.

Kisojen yksi suurimmista suosikeista on Saksa. Saksan naiset ovat aiemmin voittaneet muun muassa kuusi peräkkäistä naisten jalkapallon Euroopan mestaruutta ja Saksa on myös kaksinkertainen maailmanmestari. Toinen vedonlyöntiyhtiöiden suosikki on Yhdysvallat. Yhdysvallat ovatkin naisten jalkapalloilun kautta aikaien menestynein joukkue, sillä jenkit ovat saavuttaneet mitalin tähän asti jokaisessa olympiaturnauksessa ja maailmanmestaruuskilpailuissa.  Kolmas suosikki joukkue tulee kolmannesta maanosasta, Aasiasta. Japani on tällä hetkellä hallitseva maailmanmestari, kun se kukisti vuonna 2011 Yhdysvallat Saksassa pelattujen kisojen MM-finaalissa. Japanin odotetaan menevän jälleen vähintään mitaleille asti.

VAIN VEIKKAUSSIVUILTA: GUTSIN 20€ ILMAISVETO NHL -FINAALIIN

Ohessa muutaman vuoden vanha, mutta edelleen ajankohtainen video jossa on esitelty maailman kymmenen parasta naisjalkapalloilijaa. Erityisesti Japanin jo kerran eläkkeelle jäänyt Homare Sawa ja Yhdysvaltain paidassa huikeat 182 maalia tehnyt Abby Wambach ovat seuraamisen arvoisia pelaajia. Ei pidä myöskään unohtaa Brasilialaista taituria Marta Vieira da Silvaa joka on valittu vaatimattomasti viisi kerta peräkkäin maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi. Martan taidonnäytteitä löytyy internetistä monenkin eri videon muodossa. Videosta on tehty myös päivitetty versio, jonka voi katsoa alkuperäisen jälkeen.

Yle näyttää turnauksesta TV:ssä ja Areenassa yhteensä 22 ottelua. Lisä jännitystä peleihin saa muun muassa Unibetin sivuilta.

Lue myös:

Lähde: Real Madrid haluaa Juventus-hyökkääjän takaisin!

Video: Sunnuntain parhaat urheilumokat!