Video: Esittelyssä rullakiekon hallitseva maailmanmestari!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Wikipedia
  • 07/06/2015
Jaa tämä...

Rullakiekon MM-kisat ovat tällä hetkellä kovassa vauhdissa Suomen yhdessä legendaarisimmista kiekkopyhätöistä Tampereen Hakametsässä. Kisat viedään läpi aikavälillä  5.-11.7.2015. MM-kisoihin osallistuu 16 maata viidestä eri maanosasta. Kisoissa pelataan yhteensä 45 ottelua. Vuodesta 1996 alkaen käytyjen maailmanmestaruuskisojen hallitseva mestari on Suomi. Suomen Rullaleijonat ovatkin aloittaneet tämän vuotisen kisaurakan vakuuttavasti voittamalla kaksi ensimmäistä otteluaan tähtäimen ollessa rullakiekkohistorian viidennessä MM-kullassa.

Turnauksen joukkueet

Suomen rullaleijonat pelaavat kisojen A – lohkossa yhdessä Slovenian, Ruotsin ja Tshekin kanssa. Suomi nuijikin heti kisojen avauspäivänä sunnuntaina Slovenian lattian rakoon numeroin 2 – 9. Tänään meno oli lähes yhtä lennokasta kun Suomi kosti Tshekille kevään jääkiekon MM-kisojen pettymyksen antamalla Jaromir Jagrin maanmiehille kuonoon luvuin 7 – 3. Jo huomenna tiistaina Rullaleijonat kohtaavat ”Rulle Tre Kronorin”. Muut maailmanmestaruuskisoissa olevat maat ovat B-lohkossa pelaavat Kanada, Saksa, USA ja Slovakia.

Suomen joukkue

Suomella omissa kotikisoissa jalkeilla kova ja kokenut joukkue joka voi hyvinkin mennä edellisvuoden tapaan päätyyn asti. Ehdottomasti joukkueen tunnetuimmat pelaajat suurelle yleisölle ovat kotimaisesta Liigastakin tutut Maalivahti Sasu Hovi, puolustaja Mikko Pukka ja hyökkääjä Kristian Kuusela. Kaikki kolme pelaajaa ovat muuten pelanneet urallaan kisakaupungin Tampereen Tapparan riveissä. Lisäksi erityismaininta täytyy antaa jo 14 kertaa peräkkäin MM-kisoissa mukana olevalle joukkueen varakapteenille Sami Markkaselle. Koko joukkueen esittelyn voit katsoa alla olevasta videosta. Video on kuvattu Tammerkosken sillalla Rullaleijonien esittelytilaisuudessa mikä veti runsaasti yleisöä paikanpäälle tutustumaan joukkueeseen.

Miten seurata kisoja?

Rullakiekko ja mielikuva lajista voi olla hieman tylsä perinteisen jääkiekon rinnalla, mutta laji on ehdottomasti seuraamisen arvoinen, ja se yllättää ummikon näyttävyydellään. Mikäli mielit seurata otteluita omalta kotisohvaltasi tai vaikka laiturin nokasta, niin se onnistuu ilmaiseksi kaikilla laitteilla IIHF:n kotisivuilta. Suoraan livestreamiin pääset tästä! Kisoja voi seurata myös sosiaalisessa mediassa kuten Twitterissä seuraavilla tunnisteilla #Rullakiekko #Inline2015 #Rullaleijonat. Samalla kun käyt lukemassa rullakiekko aiheisia twiittejä niin muista käydä ottamassa myös veikkaussivut.com Twitter-tili seurantaan.

Muista uutisistamme kannattaa lukea myös:

Parhaimmat tennistarjoukset Wimbledoniin!

Huuhkaja vahti siirtyy Englantiin!

veikkaushuone