Espanja - Hollanti 13.6.2014 | Viime kisojen finaalin uusinta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Espanjan valmentajala del Bosquella on varasuunnitelma, jos tuttu pallohallinta ei tuota tulosta

Vihje lyhyesti

– Espanjan pelisysteemi on kaikille tuttu, se pitää palloa ja jauhaa paikkoja kärsivällisesti. Hollanti on ennen turnausta kokeillut pelitapaa, jossa on jopa viisi puolustajaa. Samalla sillä on kentällä Robbenin ja van Persien kaltaisia taitureita, jotka iskevät nopeasti ja tehokkaasti vastaan. Espanjan valmentaja del Bosque tietää hyvin, että heidän pelitapansa voi olla vaikeuksissa. Varasuunnitelma on kuulemma olemassa. Viime EM-kisoissa joukkue pelasi ajoittain myös ilman yhtään varsinaista hyökkääjää, kuudella keskikenttämiehellä.

– Hollanti oli karsintojen Euroopan lohkon toiseksi paras maalintekijä Saksan jälkeen. Robin van Persie oli karsintojen kovin maalintekijä yhdellätoista osumalla. Espanja on edelleen vakuuttava maajoukkue. Se on hävinnyt vain kahdesti viimeisessä 36:ssa maaottelussa. Viime kesänä tuli 0-3 -tappio Brasilaille Confederations Cupin loppuottelussa.

– Ottelu on uusinta neljän vuoden takaisesta MM-finaalista. Kertoimet ovat aikalailla kohdallaan, Espanja on yli 50:n prosentin suosikki, ja alle 2,5 maalia ottelussa tehdään noin 65 kertaa sadasta. Kumpikaan joukkueista ei halua hävitä. Hyvä veto löytyy siitä, kumpi joukkue saa ensimmäisen kortin.

Vihje: ensimmäinen kortti Espanjalle, kerroin 2,25 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Espanjan menestyskulun katkeamista odoteltiin jo viime EM-kisoissa. Joukkue on taas hieman vanhempi ja sen pelitapa kaikille hyvin tuttu. Useat avainpelaajat, kuten Barcan Iniesta ja Xavi, pelasivat hieman vaatimattomamman kauden seurajoukkueissaan. Joukkueella on myös niin paljon menestystä, että kovin menestyksen nälkä lienee tyydytetty.

Espanja on kuitenkin edelleen vakuuttavassa kunnossa. Se on hävinnyt vain kahdesti viimeisessä 36:ssa pelissä. Brasilia oli 3-0 parempi viime kesän Confederations Cupissa. Viime marraskuussa Espanja hävisi ystävyysottelun Etelä-Afrikalle.

Hollantia ei pidä aliarvioda. Viime kisojen finaalipaikka on hyvä osoitus maan tasosta, eikä loppuottelun voittokaan Etelä-Afrikassa niin kaukana ollut. Joukkue on muuttunut paljon viime kisoista, mutta maailmantähdet kuten van Persie, Robben ja Sneijder ovat edelleen mukana ja hyvässä kunnossa. Uudet, nuoremmat pelaajat kyllä myös osaavat pitää palloa ja hallita peliä. Hollanti oli karsinnoissa kova maalintekijä, se teki yhteensä 34 maalia. Enemmän teki vain Saksa. Robin van Persie oli Euroopan karsintojen paras maalintekijä, hän teki 11 maalia.

Harjoitusotteluissa ennen turnausta van Gaal peluutti joukkuetta hyvin puolustavalla systeemillä, jossa puolustuslinjassa oli viisi pelaajaa. Van Gaal on kertonut haluavansa laittaa kentälle vähintään kolme luovaa pelaajaa ja siksi puolustukseen laitetaan pelaajia. Tämä Hollannin taktiikkaa saattaa olla suunnattu juuri Espanjaa vastaan. Asetelma hieman tuo mieleen Barcelonan ja Atletico Madridin ottelut tällä kaudella. Barca hallitsi palloa, Atletico puolusti tiukasti hyvin alhaalla ja iski tehokkaasti vastaan.

Espanjan valmentaja Vicente del Bosque kyllä hyvin tietää joukkueensa pelitavan ongelman. Hän on sanonut Espanjalla olevan varasuunnitelman, jos vanha pelisysteemi ei toimi. Viime EM-kisoissa asiaa ratkaistiin peluuttamalla avauskokoonpanoa, jossa ei ollut yhtään hyökkääjää, vaan kuusi keskikenttämiestä. Del Bosquen taitoihin voi luottaa. Hänen valmentamansa Espanja on hävinnyt vain yhden ottelu MM-kisoissa, karsinnat mukaan lukien. Tämä tappio oli viime kisojen avauspeli Sveitsiä vastaan, joka päättyi 0-1.

 

Perustelut vihjeelle

Ottelun kertoimet ovat aika lailla kohdallaan. Espanjan voitto kerroin on noin 1,85, ja vaikka se on liian vähän, niin ei toiseen suuntaankaan oikein kunnon peliä saa. Ottelusta tullee vähämaalinen, ja alle 2,5 maalia -kerroinkin on hyvin kohdallaan, vain 1,53. Hyvä veto löytyy siitä, kumpi ottaa ensimmäisen varoituksen tai ulosajon. Espanjan kerroin tälle on 2.25, ei ole syytä olettaa ettö tämä olisi mu kuin noin tasapeli. Espanja pitää palloa, mutta Hollannin lähtiessä nopeasti vastaan Espanja joutuu rikkomaan.

Vihje: ensimmäinen kortti Espanjalle, kerroin 2,25 Bet365

Veikkaussivut | Anssi