Espanja - Italia | Jalkapallon EM-kisat 1.7.2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Jalkapallon EM-kisat huipentuvat finaaliin!

Tänään pelattavassa finaalissa kohtaavat Espanja ja Italia. Pelin lopputuloksen veikkaaminen on liki mahdotonta. Espanja, joka on hallitseva Euroopan- sekä Maailmanmestari ja voi tehdä tänään historiaa voittamalla kolme mestaruutta putkeen, on ollut väsynyt, mutta vakuuttava. Italia puolestaan tiputti välierissä ennakkosuosikki Saksan ja on turnauksen edetessä parantanut otteitaan koko ajan. Italian kärjessä on myös tämän hetken isoimman itseluottamuksen omaava pelaaja, Mario Balotelli.

Vicente del Bosquen valmentamalla Espanjalla ei ole loukkaantumishuolia, vaan joukkue pääsee pelaamaan finaalin ykköskokoonpanolla.

Ainut kysymysmerkki avauskokoonpanossa on hyökkääjän paikka. Viime pelissä koko pelin näkymättömissä ollut Alvaro Negredo ei todennäköisesti uutta avauksen paikkaa saa, joten kärjessä aloittaa joko Torres tai Fabregas. Todennäköinen vaihtoehto on, että Fabregas aloittaa ja Torres vaihdetaan lopuksi kentälle väsyneitä pakkeja vastaan juoksemaan. Torres ei ole kuitenkaan ole hirveästi vastuuta saanut, joten voi olla, että Torresia ei kentällä nähdä ollenkaan vaan vaihdosta kentälle tulevat Navas ja Pedro, jotka olivat erittäin pirteitä Portugalia vastaan.

Italian puolustaja Abate, joka missasi viime ottelun Saksaa vastaan loukkaantumisen takia, on todennäköisesti palaamassa avauskokoonpanoon. Viime ottelussa pelikiellon kärsinyt Maggio on myös ehdolla avaukseen.

Viime ottelussa Espanjaa vastaan Italia lähti 3-5-2 systeemillä, jolloin De Rossi pelasi topparina. Tähän en kuitenkaan nyt usko sillä neljän puolustuslinja on toiminut erittäin hyvin ja De Rossista on enemmän hyötyä Pirlon rinnalla keskikentällä.

Niin väsyneeltä kuin Espanja näytti Portugalia vastaan, niin nyt on täydellinen tilaisuus kohdata heidät. Espanja on hallinnut pelejä täysin, mutta on tarvinnut hieman tuuria joissain otteluissa päästäkseen jatkoon. Kroatiaa vastaan Kroatialla oli erinomainen tilanne tehdä lopussa maali, mutta erinomaisen turnauksen pelannut Casillas venyi torjuntaan. Espanja rokottikin sitten hieman myöhemmin Navasin maalilla Iniestan syötöstä, joka oli tilanteessa hieman paitsiossa. Viime ottelussa Portugalia vastaan Ronaldolla oli useampikin paikka ratkaista ottelu, mutta hän ei saanut palloa verkkoon, joten Espanja voitti rangaistuslaukauksilla.

Maalipaikkoja ei tänään todennäköisesti hirveästi tule, ja peli ratkeaakin siihen kumpi pystyy paikoistaan tekemään tarvittavan maalin.

Veikkaussivut

 

Vihje:   Voittaa mestaruuden: Italia  Kerroin:

Huikea finaali luvassa!

EM-kisojen finaalissa pelaavat oikeutetusti kisojen kaksi parasta joukkuetta. Espanja lähtee otteluun hienoisena suosikkina, mutta erot ovat pienet. Italia on parantanut otteitaan peli peliltä, kun taas Espanja on pelannut tasaisen ”tylsästi” koko turanuksen. Alkulohkossa joukkueet tasasivat pisteet 1-1 lukemin ja tasaista todennäköisesti tulee tänäänkin olemaan. Saksa ei saanut välierässä murrettua Italian puolustusta ja joutui tyytymään keskityspalloihin laidoilta. Espanja ei taatusti tule keskityksiin luottamaan, joten avainkysymys onkin, saako se murrettua Italian puolustuksen keskustaa syöttöpelillään. Pirlo on ehdottomasti turnauksen arvokkain pelaaja ja mielestäni ehkä hieman yllättäen Espanjan paras pelaaja löytyy tolppien välistä Casillaksen esitysten ollessa erinomaisia tähän asti.

Alkulohkon ottelussa näimme, että Italia kykenee luomaan maalipaikkoja jopa Espanjaa vastaan ja loistovireeseen äitynyt Balotelli on mahdollinen finaalin ratkaisija. Italialla on mielestäni momentum menossa ja yleensä veikkaaminen sellaista joukkuetta vastaan ei ole tuottoisaa. Parhaat pelit löytyvätkin Italian menestyksen puolelta. Espanja ei ole vakuuttanut allekirjoittanutta vielä kertaakaan turnauksessa toisinkuin Italia, jonka uskoin putoavan Saksalle välierissä. Joukkuen kuitenkin osoitti mielipiteeni vääräksi ja nyt silä on täydet mahdollisuudet mestaruuteen.

 

Pirlo on ollut kerrassaan loistava koko turnauksen ajan. Cassano pelasi hyvin Saksaa vastaan, puolustuslinja oli erinomainen ja Balotelli varmasti tuntee olonsa pysäyttämättömäksi. Espanjan joukkueesta ei oikeastaan Casillasta lukuunottamatta kukaan ole loistanut muiden yläpuolella, eikä joukkueella ole edelleenkään laittaa kentällä kunnollista maalintekijää(varsinkaan Torresin surkean nykykunnon ja Villan poissaolon johdosta). Italian joukkue varmasti huokuu itseluottamusta ja voitontahtoa ja turnauksen lähes kaikki ottelut katsoneena sen kyllä joukkueelle soisi.Suurella osalla Espanjalaisista on todella pitkä ja raskas kausi takana, mikä varmasti näkyy edelleen pelaajien otteissa.

Kuten jo mainitsin kertoimien perusteella parhaat kohteet löytyvät Italian puolelta. Finaalissa erot ovat pienet ja Espanja on saatu tässä liian suureen suosikin asemaan. Maalijuhlia en odota, mutta mm. alle 2.5 maalin kertoimet ovat naurettavan pieniä, enkä pysty näinollen niitä pelaamaan. Tyydynkin pelaamaan finaaliin ainoastaan Italian mestaruutta ja nauttimaan olan takaa, sillä seuraavat EM-kisat ovat jälleen ikävä kyllä 4 vuoden päässä.Pelionnea!

Veikkaussivut | Paspe