Espanjassa kuohuu - La Ligan päätöskierroksia ei pelata?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 05/07/2015
Jaa tämä...

AFP PHOTO/ JOSEP LAGO


Veikkaussivujen toimitus | Tuomas  7.5.2015

Espanjan jalkapalloilusta kuuluu varsin ikäviä uutisia. Espanjan jalkapalloliitto uhkaa lopettaa kaikki maansa kansalliset sarjat kesken TV-oikeuksien johtuvan kiistan takia.

Mikäli uhkaus toteutuu, Espanjan pääsarjan kaksi viimeistä kierrosta jäävät pelaamatta. Lisäksi usealta muulta sarjatasolta jää viimeiset kierrokset väliin. Oletettavissa on, että myös Copa del Reyn loppuottelu jäisi pelaamatta. Vastakkain kamppailussahan olisivat Espanjan pääsarjan todennäköinen mestari, Barcelona ja Athletic Bilbao. Päätös tulisikin koskemaan yli 600 000 pelaajaa ja 30 000 ottelua.

Espanjan jalkapalloliitto on tyytymätön hallituksen hyväksymään lakiin, joka koskee pääasiassa Espanjan pääsarjan ja maan toiseksi korkeimman sarjatason televisionteja ja tulonjakoa. Uusi laki hyväksyttiin viime torstaina ja se tulee astumaan voimaan ensi vuonna. Tällä hetkellä seurat saavat itse neuvotella omat tv-sopimuksensa. Espanjan jalkapalloliitto pelkääkin, että maan suurimmat seurat, pääasiassa Barcelona ja Real Madrid saavat liian ison rahasumman tv-oikeuksien rahanjaossa.

Espanjan pääsarjassa on menossa huikea loppuhuipennus. Barcelona johtaa liigaa kahden pisteen erolla ennen Real Madridia. Sarjaa on pelaamatta enää kolme kierrosta, joten kahden suurimman mestarisuosikin välillä olisi vielä tarjolla huimasti draamaa.

Lähde: Yle