VIDEO: Espoo Unitedin SM-liigaan noususta jo "henkinen periaatepäätös"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 10/06/2016
Jaa tämä...

Espoolaisseura noussee ensi kaudeksi Suomen kiekkoilun pääsarjaan.

Jääkiekon SM-liigan ja Suomen jääkiekon vaikutusvaltaiset tahot ovat tehneet jo ”henkisen periaatepäätöksen”, että Espoo United saa halutessaan nousta Suomen korkeimmalle sarjatasolle kaudeksi 2017–2018. Asiasta uutisoi torstaina Ilta-Sanomat.

Espoo United perustettiin konkurssiin menneen Espoo Bluesin tilalle tänä vuonna ja tällä hetkellä espoolaisseura pelaa Mestiksessä. Normaalisti konkurssiin menneen yhtiön tai yhdistyksen pitäisi pelata vähintään kaksi kautta alemmilla sarjatasoilla, mutta poikkeusta on suunnitteilla Espoo Unitedin kohdalla.

SM-liigan säännöissä on pykälä niin sanotusta villistä kortista, jolla hakija voi nousta täyttäessään tarvittavat kriteerit. SM-liigan paikasta päättää erillinen lisenssikomitea, ja ilmeisesti Espoo United saa sen mukaan oikeuden pelata ensi kaudella maan pääsarjassa.

Paine Espoo Unitedin nostamiseksi kumpuaa varsinkin SM-liigan sisältä. Etenkin HIFK:n johto on pettynyt tilanteeseen, jossa pääkaupunkiseudulta ei ole kuin yksi joukkue SM-liigassa. Tämän tilanteen ei katsota palvelevan muidenkaan seurojen kokonaisetua.

 

SM-liigassa pelataan tänään neljä ottelua. Kierroksen todennäköisesti mielenkiintoisin kamppailu käydään Oulussa, kun yhteen iskevät Kärpät ja KalPa. Kolmessa muussa pelissä SaiPa kohtaa TPS:n, Lukko testaa KooKoon ja Ilves pelaa HPK:ta vastaan.

Peliyhtiö Unibet on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lähde: Iltasanomat

Lue myös:
VIDEO: NHL-sivusto ennustaa suomalaisille jälleen hyvää varaustilaisuutta
VIDEO: Jenkkilehti nosti Sebastian Ahon NHL-tulokkaiden kärkeen

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa