Euroopan paras veskari on Pope

Euroopan paras veskari on Pope

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 10/05/2017
Jaa tämä...

Se on paras maalivahti, joka torjuu eniten. Helppoa se on veskarin pelata nollapeli, jos puolustus ei anna vastustajan juurikaan edes laukoa. Jos katsotaan, että kuka maalivahti on torjunut laukauksia eniten ja sen perusteella päätetään, että kuka on ykkönen, niin tulos yllättää. Euroopan paras maalivahti ei olekaan Chelsean Thibault Courtois, Manchester Unitedin David de Gea tai Juventuksen Gigi Buffon.

Paras on Burnleyn Nick Pope.

The Sun on laittanut maalivahdit järjestykseen sen mukaan, että kuinka paljon he ovat torjuneet tällä kaudella. Sen verran The Sun on listaan kajonnut, että mukaan on otettu vain Euroopan viisi suurinta futissarjaa, Valioliigan, Serie A:n, La Ligan, Bundesliigan ja Ranskan Lique 1:n. Pienemmissä sarjoissa alkaa jo sitten pelin taso olla vähän niin ja näin. The Sun kelpuuttaa listalleen melko vähänkin pelanneita veskareita, minimitorjuntamäärä listalle pääsemiseksi on kymmenen.

Burnleyn Nick Popen nousu maanosan kärkeen on ollut rakettimainen. Hän aloitti kauden Burnleyn vaihtopenkillä, joukkueen ykkösmiehenä oli Englannin maajoukkueen Tom Heaton. Heaton loukkasi olkapäänsä pahasti ottelussa Crystal Palacea vastaan syyskuun puolivälissä. Pope on paikannut hienosti, ja hän saa jatkaa, sillä Heaton on syrjässä nelisen kuukautta.

Pope on nyt pelannut Burnleyssä kolme Valioliiga-ottelua, ja hienosti on mennyt. Hän on päästänyt 18 laukauksesta vain yhden maaliin, ja sen osuman teki Liverpoolin Salah joukkueiden pelattua Anfieldilla 1-1. Popen torjuntaprosentti on siis nyt Euroopan paras, 94.4.

Kakkosena The Sunin listassa on Nantesin romanialainen Ciprian Tatarusanu, jonka torjuntaprosentti on 91.3.

Kolmannella sijalla on Dortmundin sveitsiläinen Roman Burki, joka prosentti on 90.

Nelosena rankkauksessa on sitten Manchester Unitedin David de Gea, joka on kopannut palloja 88.2 prosentin tehokkuudella. De Gea on ollut ManU:n maalilla kauden jokaisessa Valioliigan ottelussa, silti de Gealla on torjuntoja vähemmän kuin Popella, vain 15 kappaletta. Jose Mourinhon rakentama puolustus on onnistunut hienosti.

De Gean jälkeen listalla ovat Hannoverin Philipp Tschauner sekä Barcelonan Marc-Andre ter Stegen. AS Roman Allison on seitsemäs ja Manchester Cityn Ederson kahdeksas. Atletico Madridin erinomainen slovenialainen Jan Oblak on yhdeksäntenä, ja kymmenentenä Inter Milanin toinen slovenialainen Samir Handanovic.

Alla Burnleyn ottelu Liverpoolia vastaan, jossa Pope yllätettiin ainoan kerran:

 

 

 

Parhaat talletusbonukset