Historian ensimmäiset European Games -kisat käyntiin huomenna!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/11/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 10.6.2015

VAIN VEIKKAUSSIVUILTA: GUTSIN 20€ ILMAISVETO NHL -FINAALIIN

Historian ensimmäiset European Games -monilajikisat järjestetään Azerbaidžanissa 12.-28.6.2015. Kilpailut järjestetään maan pääkaupungissa Bakussa. European Games -kisojen järjestelytoimikunta järjestää tapahtuman yhteistyössä Euroopan Olympiakomiteoiden liiton kanssa.

Suomesta Euroopan kisoihin osallistuu 103 urheilijaa 18 lajissa. Kisat toimivat Rio de Janeiron Olympialaisten katsastus- tai karsintakilpailuna 12 lajissa. Painissa ja judossa Bakun kisoilla on EM-kilpailujen status ja uinnissa nuorten EM-kilpailujen status.

Suomen joukkue sisältää urheilijoita muun muuassa pyöräilystä, ampumaurheilusta, beach volleysta, jousiammunnasta, judosta ja lentopallosta.

Alun perin European Gamesiin valittiin seitsemän urheilijaa ja kolme joukkuetta. Valintoja tehtiin vielä kevään aikana siten, että Suomen joukkue sai lopullisen muotonsa toukokuun alkuun mennessä.

Toisessa valinnassa Suomen joukkueeseen nimettiin esimerkiksi naisten beach volley –parit Emilia Nyström – Erika Nyström ja Riikka Lehtonen – Taru Lahti.

YLE tulee näyttämään European Gamesin tapahtumia kanavillaan.

– Tämä on iloinen uutinen urheilijoillemme, jotka kisaavat Bakussa. Suomalaisen yleisön kannustus on hyvin tärkeää, ja uskon, että urheiluyleisö tulee nauttimaan Euroopan kisojen seuraamisesta, totesi Suomen Olympiakomitean huippu-urheilujohtaja Mika Kojonkoski.

Seuraavat Euroopan kisat on määrä pitää vuonna 2019. Tapahtuman isäntäkaupunki valitaan vuoden 2015 aikana.

Vuoden 2015 merkittävin jalkapalloturnaus, Copa America käynnistyy Suomen aikaa tulevana yönä. Veikkaussivujen Copa America -osioon pääset tästä. Lue myös, että miten Veikkaussivut ja Guts mahdollistavat sinulle 20 euron ilmaisvedon.

Lue myös:
Chicagon supertähdet heräsivät – Timonen kentällä!
Valtteri Filppula – Näkymätön sankari!

NHL ERIKOISOSIO | STANLEY CUP  LAAJA ENNAKKO | TERÄVÄINEN VS: FILPPULA.. | FILPPULA KERÄÄ KEHUJA

guts-728x90