Everton - Manchester City 3.5.2014 | City tarvitsee kolme voittoa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/03/2014
Jaa tämä...

Everton on kovin este Cityn mestaruuden tiellä

Vihje lyhyesti

– Jos Manchester City voittaa loput kolme ottelua, se on Valioliigan mestari. Everton on jäljellä olevista vastuksista ehdottomasti kovin. Everton pelaa vielä liigan neljännestä sijasta.

– Everton on hieman hiipunut viime aikoina. Maaliskuussa alkanut voittoputki katkesi pari viikkoa sitten. Edellisessä ottelussa Southamptonia vastaan Everton vaikutti kehnolta, ehkä jo väsymys painaa. City taas voitti Crystal Palacen vakuuttavasti saatuaan jälleen mahdollisuuden mestaruuteen Liverpoolin hävittyä Chelsealle.

– Evertonilla on loukkaantumishuolia, Cityllä ei juurikaan. Evertonin Barry on lainapelaaja juuri Citystä, joten hän ei saa pelata.

– Bet365 antaa markkinoiden parhaan kertoimen sille, että City johtaa puoliajalla ja voittaa. Markkinatoppi kannattaa pelata pois.

Vihje: City HT/FT, kerroin 2,75 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Tämä ottelu hyvin pitkälle ratkaisee Valioliigan mestarin. Manchester City on mestari, jos se voittaa kolme jäljellä olevaa otteluaan. Evertonin jälkeen se kohtaa kotikentällään heikot West Hamin ja Aston Villan, eikä niistä taida olla vahvalle Citylle vastusta.

Everton kamppailee vielä Arsenalin kanssa liigan neljännestä sijasta, joka veisi sen Mestareiden liigan karsintoihin. Everton oli maaliskuun alusta lähtien loistokunnossa. Se voitti seitsemän Valioliigaottelua putkeen. Huhtikuun puolessa välissä vauhti alkoi hiipua. Everton hävisi ensin Crystal Palacelle kotikentällään 2-3 ja viime kierroksella Southamptonille vieraissa 0-2.

City oli jo melkein menettänyt otteensa mestaruuteen, mutta Liverpoolin kotitappio Chelsealle viime viikonloppuna antoi ratkaisun taas manchesterilaisten käsiin. Joukkue voitti viime sunnuntaina Crystal Palacen tehokkaasti 2-0. Cityllä on taito ottaa voitot oikeissa paikoissa. Mestaruuskamppailun loppuhetket kaksi vuotta sitten osoitti tämän. Tuolloin City tarvitsi mestaruuteen voiton QPR:stä ja sen joukkue otti 3-2 tehden lisäajalla kaksi maalia. Hieman samanlaisessa tilanteessa ollaan jälleen.

City lienee koko liigan tasokkain joukkue. Se on hävinnyt tämän vuoden puolella vain kaksi liigaottelua. Tappiot ovat tulleet kovimmille kilpakumppaneille Liverpoolille vieraissa 2-3 ja Chelsealle kotikentällään 0-1.

Evertonin Goodison Park ei ole ollut hyvä pelipaikka Manchester Citylle. Neljä edellistä vierailu ovat päätyneet tappioon. Everton on muutenkin ollut hankala vastus Citylle. Viime lokakuussa City voitti Evertonin kotikentällään 3-1, mutta edellisellä kaudella Everton vei keskinäisistä kohtaamisista neljä pistettä.

Evertonilla on muutakin motivaatiota ottelussa kuin neljäs sija. Jos se pelaa kehnosti ja City voittaa, irvileuat alkavat syytellä, että Everton ei halunnut paikallisvastustaja Liverpoolin voittavan mestaruutta. Ammattiylpeys edellyttää Evertonilta kunnon panosta.

Evertonilla on ottelussa loukkaantumis- ja muita poissaolohuolia. Gareth Barry ei saa pelata, koska hän on lainalla juuri Citystä. Phil Jagielka ja Sylvain Distin saattavat olla poissa, ja Leighton Baines on hieman vajaakuntoinen. Lisäksi poissa ovat Gibson, Oviedo, Pienaar, Mirallas, Traore ja Kone. Cityltä puuttuvat Nastasic ja Silva.

 

Perustelut vihjeelle

Everton on hieman taantumassa ja City pelaa jälleen vakuuttavasti. Tasoerokin joukkueiden välillä on melkoinen. Bet365 tarjoaa kerrointa 2.75 sille, että City johtaa puoliajalla ja voittaa. Kerroin on markkinakärki ja kannattaa pelata pelkän kerroinvertailunkin perusteella.

Vihje: City HT/FT, kerroin 2,75 Bet365

Veikkaussivut | Anssi