Everton - Sunderland 26.12.2013 | Valioliiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Päättyykö Evertonin erinomainen vire Sunderlandin käsittelyssä?

Everton – Sunderland, merkki 2, kerroin 10,00 PAF
Everton – Sunderland (+1), merkki 2, kerroin 3,40 Nordicbet
Everton – Sunderland (+2), merkki 2, kerroin 1,78 Unibet

PAFin kertoimet otteluun 1,35 | 5,00 | 10,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jalkapallon Englannin Valioliigan ottelussa yhteen iskevät Everton sekä vastaan asettuva Sunderland. Tapaninpäivän tarjontaan kuuluu useita kamppailuita Englannin korkeimmalta sarjatasolta. Sarjataulukossa Everton on tällä hetkellä viidentenä, kun taas Sunderland löytyy viimeiseltä sijalta. Sunderland ei kuitenkaan missään tapauksessa ole niin huono joukkue kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää. Sunderland on viime aikoina muutenkin piristynyt selkeästi. Kolmeen edelliseen otteluun Sunderlandille ollaan tehty ainoastaan yksi maali sekä samalla Sunderland tiputti viime viikolla Englannin Liigacupissa Chelsean ulos turnauksesta. Tuosta ottelusta Sunderland sai varmasti paljon potkua tekemiseensä.

Evertonilla kulkee tällä hetkellä hyvin. Edellisellä kierroksella Everton voitti vieraissa Swansean 1-2 maalein. Viisi edellistä ottelua ovat Evertonille tuottaneet neljä voittoa, mutta missään tapauksessa sekään ei kerro koko totuutta kotijoukkueen tilanteesta. Sinänsä voitot ovat aina voittoja eikä Evertonilta oteta missään tapauksessa mitään pois, mutta perustasoltaan Evertonin sekä Sunderlandin välinen tasoero ei ole suurta luokkaa. Sunderland ei ole tietenkään Evertonin tasoinen joukkue, mutta vierasjoukkueella on useita erittäin taitavia pelaajia. Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa Adam Johnsson, joka on ehtinyt pelaamaan vaatimattomasti muun muuassa Manchester Cityn kokoonpanossa. Sunderlandilla on siispä ehdottomasti parempi materiaali kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää. Viime aikoina varsinkin Sunderlandin puolustus on alkanut toimimaan vaaditulla tasolla, jotta voittojen hankkiminen on ollut ja tulee olemaan mahdollista.

Everton on kahteen edelliseen kotiotteluun viimeistellyt vaatimattomasti kahdeksan maalia, mutta vastassa ovat olleet Fulham sekä Stoke – kaikella kunnioituksella Everton pelasi kahta umpisurkeaa vierasjoukkuetta vastaan. Noista otteluista on siispä turhaa tehdä sen suurempia johtopäätöksiä. Mielenkiintoa tähän otteluun tuo myös se, että Evertonilla on valtavia ongelmia loukkaantumisten kanssa. Sunderland saattaa saada tänään takaisin John O’Shean vahvuuteensa, kun taas Evertonin kohdalla suuria kysymysmerkkejä leijuu esimerkiksi Nikica Jelavicin, Sylvain Distinin, Steven Pienaarin sekä Leighton Banesin kohdalla. Varmuudella Evertonin kokoonpanosta sivussa ovat Gerard Deulofeu sekä Arouna Kone. Sunderland voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen, joten siinä mielessä lähtökohtaisesti tiedossa on mielenkiintoinen kohtaaminen. Näin jyrkäksi ennakkosuosikiksi Evertonia ei pysty asettamaan. Sunderland on erinomainen valinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas