VIDEO: Entinen SM-liigakiekkoilija taistelee irti päihteistä - vanhat pelikaverit apuna!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Ex-lahtelaispelaaja on palaamassa raiteilleen.

Vakavista päihdeongelmista kiekkouransa jälkeen kärsinyt Marko Jantunen on kertonut Antero Mertarannan haastattelussa lähtevänsä Minnesota-hoitoon. Päihderiippuvuushoito kestää neljä viikkoa.

– Pitkä ura ja pitkä elämä takana. Ei puhuta pelkästään yksittäisistä päihteistä tai alkoholista. On kokonaisvaltaisesti ihan hyvä rauhoittua ja suunnitella järkevästi tulevaa, Jantunen kertoi Pelicans TV:lle.

Kakkosdivarijoukkue HC Giantsin pelaajavalmentajana toimiva Jantunen voidaan myös nähdä kaukalossa lähitulevaisuudessa.

– Kyllä mun on tarkoitus pelata kahden viikon päästä.

Jantusen tilanne kiekkouran jälkeen on ollut vaikeaa aikaa, sillä hänet tuomittiin viime vuonna kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen esimerkiksihuumausaineen käyttörikoksista ja rattijuopumuksista. Jo tuolloin SM-liigassa suurimman osan urastaan pelannut entinen hyökkääjä ilmoitti haluavansa hoitoon ongelmien voittamiseksi.

Jantusella laaja tukiverkosto

Jantunen ei ole tilanteensa kanssa lainkaan yksin, sillä erittäin komean uran tehnyt mies on saanut taakseen laajan tukiverkoston. Kaikki alkoi, kun kiekkolegenda törmäsi kauppareissulla kansanedustaja Ville Skinnariin. Pian pyörät lähtivät pyörimään.

– Yhtäkkiä huomasinkin, että mulle oli jo rakennettu se tukiverkko. Ville on auttanut paljon.

Laajaan tukirinkiin kuuluvat myös Jantusen vanhat ketjukaverit Saku Koivu ja Jere Lehtinen.

– Nähtiin pitkästä aikaa. Oli hienoa nähdä kaksi hienoa herrasmiestä, jotka ovat pelanneet hyvän uran jääkiekon parissa.

– Se oli tiukkakin palaveri, mutta hyvä ja antoisa.

– Fakta on se, että en olisi selvinnyt yksin, enkä selviä vieläkään. Pyysin apua, ja sain apua. Olen siitä äärettömän kiitollinen.

Jantusen paluuta kiekkoilun pariin tukevat myös muun muassa Lahden Irti huumeista ry:n tukihenkilötoiminnan ohjaaja Pasi Tuomaila, HC Giantsin urheilujohtaja Kari Mäkitalo, Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu ry:n Liikunnalla tukea työelämään -hankkeen yksilövalmentaja Jukka Sinkkonen ja monet muut.

Katso koko haastattelu tästä:

Jantunen aloitti uransa Lahden Kiekkoreippaassa ja pelasi ensimmäisen SM-liigakautensa 1990–1991 samassa seurassa. Hän pelasi suurimman osan urastaan SM-liigassa ja Ruotsin Elitserienissä. Niiden lisäksi Jantunen pelasi kolme ottelua NHL:ssä.

SM-liigassa Jantunen nähtiin viimeisen kerran kaudella 2008-2009. Tuolloin hän pelasi Pelicansin vahvuudessa.

Jantunen on voittanut urallaan Ruotsin mestaruuden, seurajoukkueiden Euroopan mestaruuden ja SM-liigan maalikuninkuuden.

SM-liiga jatkuu tiistaina neljällä ottelulla. Tampereella yhteen iskevät Ilves ja Ässät sekä Kuopiossa KalPa ja Tappara. Kahdessa muussa välienselvittelyssä Blues isännöi Lukkoa ja Kärpät kohtaa TPS:n.

Peliyhtiö Nordicbet on CHL:n virallinen yhteistyökumppani. Sivustolta löytyy markkinoiden kattavin valikoima veikkauskohteita sekä vedonlyönnissä että livevedossa. Voit myös seurata suosikkijoukkuettasi livenä mobiililaitteella tai tietokoneella. Jos lyöt vetoa CHL.stä vähintään 10 eurolla, saat 10 euron ilmaisvedon haluamaasi jääkiekko-otteluun.

Lähteet: Pelicans, Iltalehti

Lue myös:
NHL-kiekko halutaan Las Vegasiin – Hanke etenee!
5 syytä, miksi Kärpät vie tälläkin kaudella Liigan mestaruuden!