Ex-liigavahti muisteli KHL-vuosiaan - "En voinut uskoa, mitä olin tehnyt" | KHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Itävaltalaisveskari Bernd Brücklerin vuodet rajan takana KHL:ssä on summattu nyt kirjaksi.

Nimi Bernd Brückler tuli suomalaiselle kiekkoväelle tutuksi aikavälillä 2006-2009, kun mies pysäytteli kiekkoja Espoon Bluesin maalin suulla. Tämän jälkeen itävaltalaisvahti siirtyi rajan taakse KHL-kentille. Siellä hän torjui vuosina 2009-2012 Torpedo Nizhni Novgorodin ja Sibir Novosibirskin väreissä.

Ja kuten kaikki tietävät, on Venäjä sellainen maa, jossa saattaa sattua ja tapahtua yhtä sun toista. Nyt Brückler onkin kirjoittanut omat KHL-muistelonsa kirjan muotoon yhdessä suomalaistoimittaja Risto Pakarisen kanssa.

Kirja ”This is Russia: Life in the KHL – Doctors, Bazas and Millions of Air Miles” kertoo muun muassa erään tarinan siitä, miten maalivahti päätti karata Torpedon asuntolasta muille maille.

Brückler kertoo, että asuntola sijaitsi täysin keskellä ei-mitään, ja että hänen mielestään siellä pysyminen oli täyttä ajanhukkaa. Maalivahdilla oli suomalainen vaimo, jonka kanssa hän asui aivan jäähallin kupeessa yhteisessä asunnossa. Mies päättikin lähteä täyttä häkää vaimonsa luokse.

– Olin hermostunut eikä minulla ollut hyvä olo, maalivahti kertoo.

– Kävelin ulos huoneestani, menin alakertaan ja kävelin vartijan ohi pihalle. […] Kun kävelin ulos, otin puhelimeni esiin ja olin muka soittamassa puhelua. […] Kävelin ja kävelin, kunnes pääsin autotielle, jossa Juri odotti harmaassa autossaan. Hyppäsin takapenkille.

– Kello oli kymmenen illalla, joten ulkona oli säkkipimeää. Juri käynnisti auton ja ajoi ensimmäiset 200 metriä ilman valoja. En voinut uskoa mitä olin tekemässä – ja mitä olin jo tehnyt.

Parasta Brücklerin katoamistempussa oli kuitenkin ehdottomasti se, että kukaan ei ikinä huomannut sen tapahtuneen.

 

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut