Fanit painostavat FC Barcelonaa sponsorin vaihtoon!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

The Drum lehden verkkosivujen mukaan jopa yli 55 000 La Liga seura FC Barcelonan fania on allekirjoittanut nimensä vetoomukseen, joka vaatii Espanjan ja Katalonian suurseuraa purkamaan nykyisen sponsorisopimuksensa Qatar Airwaysin kanssa.

Fanit kuuluttavat eettisiä arvoja.

Fanit haluavat muistuttaa vetoomuksellaan, että he eivät arvosta yhtä maailman tunnetuimmista jalkapalloseuroista vain sen huippupelaajien vuoksi, vaan myös siksi että joukkue on ollut aiemmin uskollinen urheilullisten arvojen lisäksi oikeudenmukaisuudelle ja eettisyydelle. FC Barcelonan paitojen rinnusta korostikin vuodet 2006 – 2011 YK:n alainen lastenoikeuksien puolesta taistelevan järjestön Unicefin logo, joka sai mainoksen Blaugrana paitoihin veloituksetta. Myös yksi seuran ja koko maailman tunnetuimmista pelaajista, Lionel Messi, on toiminut Unicefin hyväntahdon lähettiläänä vuodesta 2010 asti.

Kauden 2011 – 2012 alusta Barcelonan paitasponsorina toiminut Qatar Airways ei omassa organisaatiossaan toimi ilmeisesti kovinkaan eettisesti työsopimusehtojen osalta. Qatar Airwaysin väitetään kohtelevan erityisesti naistyöntekijöitään kaltoin. Yhtiöllä kerrotaan esimerkiksi olevan sellainen sopimusehto, jonka turvin raskaaksi tulevat lentoemännät voidaan erottaa asiasta sen enempää kyselemättä.

Tarttuukoo Barcelona mahdollisuuteen vai määrääkö raha?

Mikäli FC Barcelona ottaa fanien vetoomuksen kuuleviin korviinsa, sille tarjoutuu mahdollisuus olla paljon enemmän kuin jalkapalloseura. Se voisi omalla esimerkillään painostaa suuria yhtiöitä toimimaan vastuullisemmin ja pakottaa muutkin seurat miettimään sponsorikumppaneiden valintojaan. Toisaalta taas katalaanit ovat tienanneet Qatarilaisten kanssa tehdyllä sopimuksella peräti 96 miljoonaa euroa, mikä helpottaa huomattavasti uusien pelaajahankintojen tekemistä ja Barcelonan liiketoiminnan pyörittämistä. Qatarin monimultimiljonäärien rahat ovat jalkapallossa tällä hetkellä muutenkin kovaa valuuttaa, ja niiden avulla pyöritetään monen seuran taloutta. Lisäksi Qatar tulee toimimaan vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen isäntämaana.

Mikäli haluat itse ottaa kantaa yhden historian suurimman jalkapalloseuran toimintaan, niin voit lukea ja allekirjoittaa alkuperäisen vetoomuksen täältä. Vetoomuksen alulle panijalla on tavoitteena kerätä 75 000 nimeä josta se on nyt saavuttanut reilun 57 000.

Jos taas tunnet, ettei yhteiskunnallinen vaikuttaminen ole sinun juttusi, mutta tiedät urheilusta kaiken, niin käy katsomassa päivän parhaat vedonlyöntikohteet esimerkiksi Unibetin sivuilta. Älä unohda myöskään Veikkaussivut.com:n omaa vedonlyöntivihje osiota.

Lue myös: 

Suomalaislupaus rustaili tulokassopimuksen Avalancheen!
VIDEO: NHL-lupaus ampui kiekon maaliverkon läpi!

betway