Färjestad - JYP 22.12.2013 | European Trophy

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/04/2018
Jaa tämä...

JYP metsästämään European Trophyn mestaruutta Färjestadia vastaan.

Färjestad – JYP, merkki 2, kerroin 3,55 Nordicbet
Färjestad – JYP ML, merkki 2, kerroin 2,65 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,75 | 4,35 | 3,55 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon European Trtophy kruunaa mahtavan urheilupäivän ruotsalaisen Färjestadin sekä jyväskyläläisen JYPin iskiessä yhteen. Ottelussa on panoksena vain ja ainoastaan European Trophyn mestaruus. Heti alkuun voidaan todeta sen verran, että näin joulun alla urheilun ystäviä hemmotellaan huikeilla tapahtumilla ympäri Eurooppaa. Färjestad lähtee täysin ansaitusti tähän otteluun ennakkosuosikkina, mutta loppupeleissä lähtökohdat ovat siitä huolimatta melko ympäripyöreät. Färjestad on tähän mennessä ehtinyt voittamaan Frölundan 5-2 maalein sekä Eisbären Berlinin 0-4 numeroin. Färjestad on kahteen otteluun siispä viimeistellyt yhdeksän maalia, mutta tässä ottelussa maaleja tuskin lainkaan näin paljoa on tiedossa. Färjestad on pelannut itsensä täysin ansaitusti finaaliin, mutta samaa voidaan sanoa JYPistä. Jyväskyläläisseurahan on kärsinyt viime viikkoina runsaista loukkaantumisongelmista, mutta tässä turnauksessa se ei ole Hurrikaania haitannut. Ensimmäisessä ottelussaan JYP voitti Djurgårdenin 1-3 numeroin sekä jälkimmäisessä kamppailussa kaatui voittomaalikilpailussa Luleå 2-3 lukemin.

Ei tarvitse lähteä selittämään yhtään sen enempää, että lähteekö JYP tähän otteluun vain mestaruus mielessään, mutta siitä huolimatta kävi tässä ottelussa aivan miten tahansa, JYP voi olla suoritukseensa äärimmäisen tyytyväinen. JYP on ainoana suomalaisena joukkueena ollut European Trophyn lopputurnauksessa Sinivalkoisia edustamassa ja siitä ehdottomasti kiitos kuuluu vain ja ainoastaan jyväskyläläisten suuntaan. Henkilökohtaisesti sanottuna pelkäsin ennen turnauksen käynnistymistä, että JYP ei pysty pelaamaan tarpeeksi laadukkaalla tasolla valtavien loukkaantumisongelmien kanssa, mutta olen ollut hyvin väärässä. Kieltämättä JYP otti aivan liikaa turhia jäähyjä Luleåta vastaan, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Luleå lähti tähän turnaukseen suurimpana mestarisuosikkina ja JYP lähetti kyseisen joukkueen kotimatkalle. JYP ei montaa päivää pääse European Trophyn jälkeen huilaamaan, kun Liiga taas jatkuu, mutta toivottavasti jyväskyläläisten loukkaantumiset joka tapauksessa hieman hellittäisivät.

Färjestad lukeutuu kaudesta toiseen Ruotsin Elitserienin parhaimmistoon, joten siinä mielessä JYP tulee joutumaan käytännössä saman tasoisen joukkueen testiin kuin Luleåta vastaan. JYPin on pysyttävä poissa jäähyboksista, sillä Luleåta vastaan kaksiminuuttisia tuli jyväskyläläisten kannalta aivan liikaa. Se on varma tapa hävitä tänään, jos turhia jäähyjä tulee toistensa perään. Muutenhan tässä ottelussa maalit tulevat olemaan erittäin vähissä, joten se vain tavallaan nostaa JYPin yllätysmahdollisuuksia. JYPillä on ollut suhteellisen surkea historia voittomaalikilpailuiden osalta, joten Luleåta vastaan JYP haki aktiivisesti voittomaalia jatkoerän aikana. JYP pystyi jatkoerässä luomaan useita laadukkaita maalintekotilanteita, joten siinä mielessä tänäänkin on syytä luottaa siihen, että jyväskyläläisseura tulee juhlimaan European Trophyn mestaruutta.

Veikkaussivut | Tuomas