FC Kööpenhamina - Chelsea 22.2

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 22/02/2011
Jaa tämä...

Mestarien liigan neljännesvälierät. FCK – Chelsea 22.2 klo 21.45

 

Merkki X, Kerroin 3.55 Expekt

Köopenhamina on ainut pohjoismaalainen joukkue joka on vielä 16 parhaan joukossa. Tanskalaiset eivät varmasti olleet aluksi tyytyväisiä, kun arvonnasta ilmestyi Chelsea vastaan. Se saattoi kuitenkin kääntyä onneksi.

Chelsean luokattomat esitykset ovat vieneet pelaajien itseluottamuksen. Ancelotti on aivan pihalla. Hän ei tiedä pitäisikö peluuttaa Drogba-Torres-Anelka kolmikkoa ollenkaan, jotka eivät ole saaneet mitään aikaan. Selkeästi pirteämpiä otteluita ovat esittäneet Kalou ja Malouda. Heidän peliälykkyys eikä taitotaso ole Drogban tai Torresin tasoa, mutta he pelaavat tällä hetkellä paljon paremmin. Jos Chelsea ei mene tästä parista jatkoon, voi Ancelotti pakata jo matkalaukkunsa. Hän ei tule kauan olemaan Chelsean päävalmentajana.

Chelsea kärsi viikonloppuna kirvelevän tappion Evertonia vastaan FA-Cupissa. Ottelu päättyi 0-0 varsinasen peliajan jälkeen. Jatkoajalla Fran Lampard vei jo Lontoolaiset 1-0 johtoon, mutta Everton tuli tasoihin fantastisella vapaapotkulla minuutti ennen jatkoajan päättymistä. Lopulta Everton voitti rangaistuslaukaukset kun Ashley Cole:n hermo petti ja laukoi pallon katsomoon. Evertonin kapteeni Phil Nevill sai kunnian pistää pallon viimeisenä sisään.

Ancelotti tykkää pelata “timanttikuviolla”, mutta se ei ole toiminut. Drogba-Torres-Anelka kolmikko on aivan liian hyökkäävä eikä Anelka osaa pelata kärkien alapuolella. Nykyinen 4-3-1-2 pitäisi ehdottomasti vaihtaa perinteisempään 4-4-2 taktiikkaan. Saa nähdä minkälainen on avauskokoonpano, mutta jotain on keksittävä.

FC Kööpenhamina oli pirteä yllätys Mestarienliigan lohkovaiheissa. Kuudesta ottelusta 10 pistettä on hyvä suoritus. Varmasti parhaimpiin otteluihin kuului Barcelonaa vastaan 1-1 tasapeli kotona. Puolustuspeli on Kööpenhaminalta erittäis kurinalaista. Vain viisi päästettyä maalia karsinnoissa kertoo siitä hyvin. Linja pysyy hyvin tiivinä eikä miehet seilaile yksinään missään vaan aina mennään yhtenä “pakettina”. Juuri Köpenhaminaa vastaan tarvittaisiin laitalinkkejä jota Ancelotti ei käytä.

Ottelu tulee varmasti olemaan tiukka, mutta ehkä myös tylsä. Kööpenhamina iskee nopeilla vastahyökkäyksillä ja Chelsean pelinrakentelusta ei tule mitään. Ensimmäiset 10 minuuttia tulee kertomaan pelinluonteen. Jos peli on 0-0 ensimmäisen kympin aikana, tulee peli olemaan tylsä. Eli pienellä riskillä uskon, että Chelsean peli on edelleen sekaisin ja tasapelin kerroin on todella hyvä tähän kohteeseen. Pitää muistaa kuitenki ettei Kööpenhamina hävinnyt yhtään ottelua kotona karsinnoissa.

Viimeisimmät kolme ottelua FC Kööpenhamina

7.12 Panathinaikos (K)      3-1 VOITTO

24.11 Rubin Kazan (V)      1-0 TAPPIO

2.11 Barcelona (K)            1-1 TASAPELI

 

Viimeisimmät kolme ottelua Chelsea

19.2 Everton (K)                1-2rp. (0-0) TAPPIO

14.2 Fulham (V)                 0-0 TASAPELI

6.2 Liverpool (K)                0-1 TAPPIO

 

Veikkaussivut | Neukka

Unibet maksaa panokset takaisin mestarienliigan otteluista, jos peli päättyy 0-0 (tulosveto, ensimmäinen/ viimeinen maalintekijä ja puoliaika/lopputulos veikkauksiin).