Federer - Murray | Wimbledon 8.7.2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/07/2012
Jaa tämä...

Federer sekä Murray Wimbledonin huippufinaalissa.

Federer – Murray, merkki 1, kerroin 
Federer – Murray (+1,5 erää), merkki 1, kerroin 
Federer – Murray (+3,5 peliä), merkki 1, kerroin 

Wimbledonin turnaus huipentuu miesten kaksinpelin finaaliin, jossa Sveitsin Roger Federer kohtaa kotiyleisön suosikin, Andy Murrayn. Heti alkuun voidaan todeta, että on erittäin hienoa, että turnauksen finaalissa nähdään pitkästä aikaan myös muita pelaajia kuin ATP-listan kahta kärkinimeä, Serbian Novak Djokovicia tai Espanjan Rafael Nadalia. Ottelu on nostanut hirveän tennisbuumin Isossa-Britanniassa. Se on aivan selvää, että yleisö on Andy Murrayn puolella, mutta on kuitenkin todettava, että ottelussa on vain yksi selkeä suosikki ja se on Roger Federer.

Roger Federerin turnauksen aikana on sattunut ja tapahtunut. Belgialaista Xavier Malissea vastaan muutama kierros näytti siltä, ettei Federer pysty edes pelaamaan kolmatta tai neljättä kierrosta pidemmälle. Sen jälkeen Federer on ollut aivan loistava. Ensin Federer murskasi Venäjän Mikhail Youzhnyn suoraan kolmessa erässä eikä välierässä Novak Djokovicilla ollut oikeastaan mitään mahdollisuuksia. Kuten Federer itse totesi, sveitsiläinen pelasi loistavan ottelun. Djokovic pysyi kyydissä kaksi ensimmäistä erää, mutta sen jälkeen Federer meni aivan menojaan. Nyt kun vastaan tulee Andy Murray, jokainen ymmärtää, että vastuksen taso ei ainakaan yhtään kovene. Murray on toki hieman muuttunut. Murray on jättänyt ne turhat asiat pois, eli keskittyy pelaamiseen eikä kaikenlaiseen muuhun turhaan, kuten ennen ollaan nähty. 

Pidän Federeriä yksinkertaisesti vain paljon Murrayta parempana pelaajana. Federerille tämä saattaa olla viimeisiä mahdollisuuksia Grand Slam -turnauksen mestaruuteen. On aivan selvää, ettei Murray tule missään tapauksessa antamaan samanlaista vastusta kuin jos vastassa olisi normaalikunnossa Djokovic tai jo toisella kierroksella yllättäen tippunut Rafael Nadal. Finaalista toki aina toivoisi tasaista jännitysnäytelmää, mutta valitettavasti on todettava, että mitä suuremmalla todennäköisyydellä yhdenkin erän voittaminen vaatii Murraylta paljon työtä.

Veikkaussivut | Tuomas