FIFA keskustelee viikonloppuna sääntömuutoksista jalkapallon parissa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 03/04/2016
Jaa tämä...

Viime perjantaina kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu italialais-sveitsiläinen Gianni Infantino laittaa hihat heilumaan kunnolla ensimmäisen kerran ensi viikonloppuna Englannin Cardiffissa.

Cardiffissa kokoontuu jalkapallon kansainvälisistä säännöistä päättävä elin IFAB. Kokouksen tarkoituksena on päästä yhteisymmärrykseen siitä, minkälaisia uusia jalkapallon sääntömuutoshankkeita käynnistetään lähitulevaisuudessa. Tärkein sääntömuutos koskee videotarkistusten käyttöön ottoa jalkapallossa.  Asiaa on vatvottu jalkapallopiireissä jo vuosia, mutta nyt se näyttää saavan kunnolla tulta alleen. IFAB suositteli vahvasti jo tammikuussa videoteknologian käyttöönottoa, ja nyt myös Saksan jalkapalloliitto ilmoittautui halukkaaksi videovalvonnan kokeilujaksolle, jonka aikana videoteknologiaa hyödynnettäisiin Bundesliigan otteluissa.

Videotekniikan lisäksi IFAB suunnittelee niin sanotun ”jäähy” rangaistuksen käyttöönottoa. Jäähy tuomittaisiin rikkeistä, jotka sijoittuvat tavallisen rikkeen ja keltaisen tai punaisen kortin välimaastoon. Kolmantena kohtana uusissa säännöissä on niin sanotun kolmoisrangaistuksen poistaminen. Tällä hetkellä rangaistusalueella tehdystä rikkeestä voi saada ulosajon, pelikieltoa sekä aiheuttaa rangaistuslaukauksen vastustajalle. Muutos ehdotuksen mukaan kolmoisrangaistusta voisi jatkossa keventää antamalla anteeksi yhden edellä mainituista seuraamuksista. Käytännön tasolla tämä tarkoittaisi varmasti pelikiellon anteeksi antamisesta. IFAB aloittaa kokouksensa uuden nokkamiehen kanssa tänään perjantaina ja jatkaa sitä aina sunnuntaihin asti. Veikkaussivut.com jää mielenkiinnolla odottamaan minkälaisia päätöksiä herrat saavat viikonloppuna tehtyä.

Muistathan että peliyhtiö Unibet tarjoaa parhaat kertoimet muun muassa viikonlopun Valioliiga-otteluihin.

Lue myös:

Liiga: HIFK – Kärpät 4.3.2016 klo 18.30

SM-Liiga: Bluesia ei hyväksytty yrityssaneeraukseen – toiminta jatkuu silti