Kolme Mancester Cityn pelaajaa ehdolla Fifan Kultaisen pallon saajiksi!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

FIFA Kultainen pallo 2015

Vaikka FIFAn maine ja kunnia on ryvettynyt oikein huolella viimeaikaisten megaskandaalien takia, ei sen tärkein vuosittainen palkinto, FIFA Kultainen pallo, jää jakamatta. Vuoden 2010 jälkeen palkinto on ollut nimenomaan tässä kirjoitusmuodossa kun alunpelin France Football –lehden jakama Ballon d’Or ja FIFAn vuoden pelaaja palkinto yhdistettiin.

2000 –luvulla tämän tai sen edeltäjän ovat voittaneet sellaiset nimet kuten Luis Figo (2000), Michael Owen (2001), Ronaldo (2002), Pavel Nedved (2003), Andri Sevtsenko (2004), Ronaldinho (2005), Fabio Cannavaro (2006), Kaka (2007), Cristiano Ronaldo (2008) ja Lionel Messi (2009).

FIFA kultainen pallo meni myös vuosina 2010-2012 Lionel Messille, joten mies voitti palkinnon neljä kertaa peräkkäin. 2013-2014 palkinto on mennyt Cristiano Ronaldolle ja nyt Cristiano hakeekin putkeen kolmatta palkintoa.

Vuoden 2013 äänestys oli tiukka, sillä Ronaldo (27,99% äänistä) voitti Leo Messin (24,72%) vain niukalla erolla. Eroa Frank Riberyyn (23,36%) ei myöskään ollut paljon. Viime vuonna ero oli selkeämpi kun Ronaldo (37,66%) voitti Messin (15,76%) ja Manuel Neuerin (15,72%).

Äänestykseen osallistuvat maajoukkueiden valmentajat ja Mestarien Liigan ja muitten pääliigojen kapteenit sekä toimittajat eri puolilta maailmaa.

Lionel Messi, varma voittaja?

Vedonlyöntitoimistot ovat melkein täysin varmoja tämän vuoden voittajasta. Unibet esimerkiksi antaa kertoimen 1.12 Leo Messille ja sehän tietään usein melkoista varmuutta. Koska kyse on kuitenkin äänestyksestä, niin muutkin pitää ottaa huomioon. Juuri Real Madridin kaikkien aikojen maalikuninkaaksi 310 ottelussa noussut Cristiano Ronaldo on hyvä vastaehdokas, mutta hänen kerroin on noussut jo aika isoksi (Unibet 5.00). Ja se että palkinto menee näistä jommallekummalle, on lähes auringonvarmaa.

Unibet tarjoaa kuitenkin vedonlyöntiä kohteesta niin että voit lyödä vetoa voittajasta ilman Leo Messiä ja Cristiano Ronaldoa. Käytännössä lyödään vetoa siitä kuka tulee kolmanneksi. Tästä onkin tulossa mielenkiintoinen kamppailu, sillä kertoimien mukaan paikka olisi menossa joko Robert Lewandowskille (Unibet 2.00) tai Neymarille (2.10). Puolalainen Lewandowski on ollut hurjassa maalivireessä niin Puolan maajoukkueessa kuin omassa seurajoukkueessaan, Bayern Münchenissä.

>>Mene täältä suoraan Fifan Kultainen Pallo Veikkaukseen

Jo se, että pääsee tälle FIFA Kultainen pallo shortlistalle josta voittaja lopulta valitaan, on huikea saavutus. Nämä pelaajat ovat kuitenkin olleet jalkapalloilun huipulla jo pidempään ja ovat oman paikkansa ansainneet tällä listalla.

Valioliigasta listalle pääsi viisi miestä, joista kolme tulee Manchester Citystä. Espanjalaisista joukkueista listalle pääsi 11 pelaajaa, tämän kisan voitti Barcelona lukemin 6-5 Real Madridia vastaan. Bayern München sai listalle viisi pelaajaa. Tämä tietää sitä että Ranskan liigasta ei päässyt kuin yksi pelaaja, PSG:n Zlatan Ibrahimovic ja Italiasta Juventuksen Paul Pogba. Toki nykyään Bayern Münchenissa pelaava Arturo Vidalin suurimmat saavutukset ovat nimenomaan Juventuksesta.

Sergio Agüero (Argentiina / Manchester City)

Gareth Bale (Wales / Real Madrid)

Karim Benzema (Ranska / Real Madrid)

Cristiano Ronaldo (Portugali / Real Madrid)

Kevin De Bruyne (Belgia / VfL Wolfsburg/ Manchester City)

Eden Hazard (Belgia / Chelsea)

Zlatan Ibrahimović (Ruotsi / Paris Saint-Germain)

Andrés Iniesta (Espanja / FC Barcelona)

Toni Kroos (Saksa / Real Madrid)

Robert Lewandowski (Puola / FC Bayern München)

Javier Mascherano (Argentiina/ FC Barcelona)

Lionel Messi (Argentiina / FC Barcelona)

Thomas Müller (Saksa / FC Bayern München)

Manuel Neuer (Saksa / FC Bayern München)

Neymar (Brasilia / FC Barcelona)

Paul Pogba (Ranska  / Juventus)

Ivan Rakitić (Kroatia / FC Barcelona)

Arjen Robben (Hollanti / FC Bayern München)

James Rodríguez (Kolumbia / Real Madrid)

Alexis Sánchez (Chile / Arsenal)

Luis Suárez (Uruguay / FC Barcelona)

Yaya Touré (Norsunluurannikko / Manchester City)

Arturo Vidal (Chile/Juventus / FC Bayern München)

Äänestys käyntiin

Pelaajien äänestys alkaa 26.10. ja se päättyy 20.11. Maanantaina 30.11. tullaan puolestaan julkistamaan kolme lopullista ehdokasta palkinnon saajaksi ja lopullinen voittaja tullaan julistamaan tammikuun 11. päivänä Zürichissa järjestettävässä palkintogaalassa.

>>Mene täältä suoraan Fifan Kultainen Pallo Veikkaukseen

Katso Eurooppalaista huippujalkapalloa Unibet-TV palvelun kautta ilmaiseksi!