Video: Filppula pilasi Aittokallion illan - "Minun pitää pelata paremmin" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Sami Aittokallion uran toinen NHL-startti ei sujunut suunnitelmien mukaan.

Colorado Avalanche veti lauantaina hihastaan todellisen jokerikortin iskemällä tolppien väliin Sami Aittokallion. Suomalaisvahti sai näytönpaikkansa, kun joukkueen kakkosvahti Jean-Sebastian Giguere ei pystynyt pelaamaan selkävammansa takia. Ykkösveskari Semyon Varlamoville taas haluttiin antaa huilivuoro.

Aittokallion ilta sujui kuitenkin synkissä merkeissä. Maalittoman avauserän jälkeen Lightning tinttasi toisessa erässä tulostaululle kolme perättäistä osumaa.

Avalanche sai kavennettua tilanteeksi 3-2 vielä saman erän aikana, mutta joukkueen päävalmentaja Patrick Roy halusi tehdä muutoksia päätöserään lähdettäessä. Aittokallio vedettiin pois maalilta ja tolppien väliin luisteli Varlamov.

Temppu ei kuitenkaan auttanut vaan Lighting nykäisi päätöskolmanneksella kaksi lisäosumaa voittaen pelin lopulta lukemin 5-2.

– Meillä oli ote pelistä ja ajattelin, että on oikea ratkaisu laittaa Varlamov maalille. Peliaikaa oli jäljellä enää 20 minuuttia, mutta ilta oli vaikea Varlamoville ja päätös oli kova Samillekin. Joskus valmentaja täytyy mennä tuntemustensa mukaan ja luulimme, että se oli oikea ratkaisu, pyöritteli Roy ottelun jälkeen.

– Olin pahoillani hänen puolestaan. Ymmärrän tilanteen todella hyvin. Jos minulla olisi ollut kristallipallo, olisin varmaan pitänyt hänet maalissa.

Lightningia edustava Valtteri Filppula rankaisi Aittokalliota tehoilla 1+1. Suomalaishyökkääjä syötti Mark Barberion viimeistelemän 2-0-maalin ja tekaisi itse Aittokallion viimeiseksi päästetyksi maaliksi jääneen 3-0-osuman.

Filppulan pistetili näyttää lauantain ottelun jälkeen lukemia 19+21=40.

– Ne kaksi ensimmäistä maalia, minun pitäisi torjua tuollaiset. Mitä tässä voin oikein sanoa, pitää vain olla parempi seuraavalla kerralla, kommentoi pettynyt Aittokallio.

Katso Filppulan viimeistelemä maali tästä!

Ja pelin huippuhetket näet kokonaisuudessaan tästä!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut