Formuloiden tulevaisuus – myös faneilta kysytään

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/01/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Petteri 1.6.2015

Formula 1 on kriisissä, sitä on turha kiistää. Formula 1 on melkein hitaampi kuin GP2 autot ja ääni muistuttaa enemmän päältä ajettavaa ruohonleikkuria kuin maailman johtavan autourheiluluokan autolta. Formulaan ollaan kuitenkin kaavailemassa isoja muutoksia ja tähän faneillakin on oma sanottavansa. GPDA Global Fan Survey (Grand Prix Drivers’ Association) eli kuljettajien oma järjestö kysyy laajalla kyselyllä faneilta eri asioita lähinnä siitä, miten fani formuloita seuraa ja mitä odotuksia fanilla on tulevaisuudesta. Myös kuskeilla lienee samanlainen tavoite, tehdä formuloista kiinnostavampia kaikin puolin.

Kysymyksiä on lähes 50 ja kysymykset sopivat kaikille faneille, niin kisoissa käyville kuin sohvalla kisoja väijyville. Kysymyspatteristo on tarjolla 12 kielellä, mutta suomenkieltä ei kielissä ole.

[interaction id=”556c26a961d08a2d4b7fc63e”]

Tästä kyselystä on huhuttu jo formulakauden alusta alkaen ja nyt kaikki pääsevät siis kokeilemaan täyttää tuota F1-gallupia. Kysely on netissä vain muutaman viikon ajan, joten käy täyttämässä kysely niin pian kuin mahdollista ja anna omien mielipiteittesi virrata.

F1 –kisoihin ollaan suunnittelemassa jo vuodelle 2017 isoja uudistuksia, mm. välitankkaukset tekevät comebackin ja autoista tehdään nopeampia ja äänekkäämpiä. Lisäksi tiimit saavat itse valita omat kaksi rengastyyppiä joka kisaan, tämäkin varmasti tuo mielenkiintoja kisaan. Rengasvalinta on tulossa ilmeisesti jo ensi kaudelle.

Seuraava osakilpailu ajetaan 7.6.2015 Kanadassa. Unibetilla pääset lyömään jo nyt vetoa Kanadan GP:stä!