VIDEO: Suomalaisvahti osana NHL:n pelaajakauppoja!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Suomalaisvahti nähdään jatkossa New York Islanderssissa.

Jääkiekon NHL-liigassa pelaava Toronto Maple Leafs on hankkinut perjantaina käynnistyvien harjoitusleirien kynnyksellä riveihinsä Michael Grabnerin.

Grabner on edustanut viiden viime kauden ajan New York Islandersia. Yhteensä itävaltalaislaiturille on kertynyt NHL-uransa aikana 377 ottelua ja 96+60=155 tehopistettä.

Sotshin olympialaisissa Grabner jakoi maalikuninkuuden tehtyään Itävallalle viisi maalia neljässä pelissä.

Torontolle Grabner tuo yhden selkeän erikoisominaisuuden.

– Hänen luistelunopeutensa on poikkeuksellisen kovaa luokkaa. Olen nähnyt sen liiankin monta kertaa läheltä, aiemmin New Jersey Devilsiä johtanut Lou Lamoriello kuvaili tuoreeltaan.

Suomalaisvahti matkaa Islandersiin

New York Islanders sai Grabnerista viisi pelaajaa, hyökkääjät Taylor Beckin ja Carter Verhaeghen, puolustajat Matt Finnin ja Tom Nilssonin sekä suomalaismaalivahdin Christopher Gibsonin.

Viime kaudella Nashvillelle 62 ottelussa tehot 8+8 tehnyttä Beckiä lukuun ottamatta pelaajat ovat farmissa pelanneita nuorukaisia.

Gibson vietti Torontossa kaksi kautta, mutta ei päässyt Maple Leafs -miehistössä kuin luukkuvahdin rooliin. AHL:ssä Gibson on torjunut kahden kauden aikana lähes 60 ottelua.

Gibsonille Islanders on jo hänelle uran kolmas NHL-organisaatio, sillä hän on Los Angeles Kingsin toisen kierroksen varaus kesältä 2011.

Katso Gibsonin viime kauden komeimpia torjuntoja:

NHL:n runkosarja käynnistyy lokakuun 7. päivä. Järjestetyksessään kyseessä on maailman kovimman kiekkoliigan kausi numero 98. Tsekkaa voittajakertoimet Veikkaushuoneelta!

Ennen NHL:n käynnistymistä jääkiekon suurkuluttajille tarjoillaan jääkiekon SM-liigan ottelutarjontaa. Perjantaina Suomen korkeimmalla sarjatasolla pelataan yhteensä kolmella pelipaikkakunnalla. Helsingissä yhteen iskevät HIFK ja KalPa sekä Kouvolassa KooKoo ja Ässät. Lisäksi Vaasassa vastakkain asettuvat Sport ja TPS.

Lähde: Yle

Lue myös:
VIDEO: NHL.com ennakoi Suomen World Cup kokoonpanon!
Kenestä Liigakauden maalikuningas?