Golden Statelle NBA:n mestaruus 40 vuoden tauon jälkeen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 17.6.2015

Koripallon NBA:n mestaruus ratkesi Suomen aikaa viime yönä Cleveland Cavaliersin ja Golden State Warriorsin välisessä loppuottelusarjassa vierasjoukkueen eduksi. Mestaruuden ratkaisemiseksi tarvittiin kuusi ottelua, joista viimeisin käytiin Clevelandissa.

Golden State Warriors valloitti maailman kovimman koripalloliigan mestaruuden kaatamalla kuudennessa loppuottelussa Cleveland Cavaliersin pistein 105-97. Mestaruuden voitoin 4-2 voittaneelle Golden Statelle mestaruus oli ensimmäinen 40 vuoteen.

Golden State Warriors lähti loppuottelusarjaan kokemattomalla joukkueella, sillä yhdelläkään pelaajalla ei ollut kokemusta finaalisarjasta ennen tämän vuoden loppuotteluja. Vielä viime kaudella joukkue putosi jatkosta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Päävalmentaja Steve Kerr puolestaan valmensi ensimmäistä kauttaan NBA:ssa.

Loppuottelusarjan kuudennessa ottelussa Golden State Warriorsin parhaimpina pelaajina toimivat tähtipelinrakentaja Stephen Curry ja Andre Iguodala. Heistä molemmat heittivät 25 pistettä. Lisäksi Iguodala valittiin mestaruuden ratkettua finaalisarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Tämä on aivan uskomatonta. Valmentajan motto koko ottelusarjan ajan oli, että pysykää vahvoina. Taistelimme koko ajan, emme antaneet yhtään periksi. Tämä on aivan epätodellista, Iguodala iloitsi.

Cleveland Cavaliers kärsi pudotuspelien aikana loukkaantumisista. Finaaleissakin Clevelandin tärkeimpänä yksittäisenä pelaajana toiminut LeBron James kirjasi tiistaina 32 pistettä, 18 levypalloa ja 9 koriin johtanutta syöttöä, mutta taustatukea hän ei saanut tarpeeksi. Viimeiseksi jääneessä ottelussa myös James oli varsin väsyneen oloinen.

Mestaruus oikeaan osoitteeseen

Golden State Warriorsin mestaruus oli lopulta varsin odotettu. Ryhmä oli ehdottomasti päättyneen kauden ykkösjoukkue, sillä se voitti runkosarjan ylivoimaiseen tapaan. Pudotuspeleissä Warriors kaatoi ennen loppuottelusarjaa New Orleansin, Memphisin ja Houstonin.

Edellisen kerran mestaruutta vuonna 1975 juhlinut Golden State oli finaalisarjassa tappiolle kolmen ensimmäisen pelin jälkeen 1-2, mutta nousi mestaruuteen voitoin 4-2.

Vaikka NBA-kausi on nyt takana, maailman kovimman koripalloliigan varauksista käydään mielenkiintoista vääntöä. Unibetiltä löydät kertoimet myös tämän kertaiseen varauslistaan. Tällä hetkellä todennäköisimpinä kärkivarauksina pidetään Karl-Anthony Townsia kertoimella 1,40, Jahill Okaforia kertoimella 2,80 ja D’Angelo Russellia kertoimella 10,00.

Katso kuudennen finaalin parhaat palat:

Lue myös:
Kimmo Timonen Flyersin organisaatioon töihin?
Chicago on mestari!
VIDEO: Kolmen suomalaiskiekkoilijan NHL-kausi päättyi mestaruusjuhliin!