Gravelines-Dunkerque - Kataja 12.3.2013 | EuroChallenge

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 03/12/2013
Jaa tämä...

Katajan kauden merkittävin ottelu.

Gravelines-Dunkerque – Kataja (+13,5 pistettä), merkki 2, kerroin 

Bet-at-homen kertoimet otteluun 1,05 | 6,00 

Jos tänään tiedossa on upeita otteluita niin SM-liigassa, Mestarien liigassa kuin Indian Wellsissäkin, aivan samaa voidaan sanoa koripallon ystäville. Kataja matkustaa EuroChallengen ottelussa Ranskaan Gravelines-Dunkerquen vieraaksi. Kyseessä on otteluparin ensimmäinen kohtaaminen. Heti alkuun voidaan sanoa kaksi asiaa. Ensinnäkin on selvää, että tämä ottelu on Katajan kauden tärkein ottelu. Mikäli tässä ottelussa Kataja venyy upeaan suoritukseen, Kataja voi tehdä toisessa osaottelussa kotonaan aivan mitä tahansa. Toinen asia on se, että Kataja on pelannut upean kauden jo tähän mennessä. Korisliigassa Kataja on pärjännyt hienosti ja EuroChallengessahan Kataja on ollut uskomattoman hyvä.

Gravelines-Dunkerque johtaa Ranskan liigaa, joten vaikeaan paikkaan Kataja tässä valitettavasti joutuu. Vastustajan taso on erittäin laadukas, mutta se ei ole Katajalle yllätys. Ja muutenkin Katajahan on pudottanut jo jatkosta useita huippujoukkueita. Esimerkiksi turkkilainen Pinar Karsiyaka tai venäläinen Krasnie eivät ole oikeastaan lainkaan ranskalaisryhmää heikompia – ja juuri esimerkiksi Pinar kävi häviämässä muutama viikko sitten Joensuussa. Vaikka Pinar ei ottelussa esiintynyt aivan parhaalla kokoonpanollaan, antoi se varmasti hurjasti itseluottamusta joensuulaisille.

Kataja on pelannut upean turnauksen ja lähtee realistisesti ajateltuna hakemaan hyvää tulosta toiseen osaotteluun. Pystyykö Kataja tosissaan voitosta taistelemaan – kyllä, mutta lähtökohtaisesti se tulee olemaan vaikeaa. Kataja on kuitenkin tehnyt jo niin upeaa työtä, että jopa vierasvoitto on mahdollinen tulos.

Veikkaussivut | Tuomas