Hakaristi nurmessa toi mukanaan suuren EM-karsintarangaistuksen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 23/02/2018
Jaa tämä...

Kroatian jalkapallomaajoukkueelle merkittävä takaisku.

Kroatian jalkapallomaajoukkue on menettänyt yhden pisteen kuluvissa EM-karsinnoissa ja joutuu pelaamaan seuraavat kaksi kotiotteluaan suljettujen ovien takana.

Syynä on tapaus kesäkuulta, jolloin ennen Kroatian ja Italian EM-karsintaottelua Splitin stadionin nurmesta löytyi iso hakaristi. Lue Veikkaussivujen uutinen tapauksesta tästä.

Hakaristi huomattiin jo ottelun ensimmäisellä puoliskolla ja kenttävirkailijat yrittivät saada sitä näkymättömiin puoliajalla onnistumatta.

Saksalaislehti Focus kertoi kesäkuussa, että Kroatian päävalmentaja Niko Kovac olisi tiennyt hakarististä jo ennen ottelua.

Kroatian pisterangaistus muuttaa lohkotilanteen yhä jännittävämmäksi

Uefa tiedotti Kroatialle annetusta rangaistuksesta torstaina. Rangaistus on erittäin ikävä takaisku, sillä Kroatia johtaa omaa EM-karsintalohkoaan ennen Italiaa ja Norjaa. Johtoasema säilyy, mutta 14 pisteen sijaan Kroatialla on nyt 13. Italia on pisteen päässä ja Norja kolmen.

Pistemenetyksen lisäksi on syytä muistaa, että lisäksi suljettujen ovien takana pelattavat kotiottelut merkitsevät huomattavia tulonmenetyksiä.

Toistaiseksi on epäselvää, miten pahamaineinen symboli oli tehty kenttään.

– Tämä on rikollista sabotaasia. Odotamme poliisin selvittävän tekijät, Kroatian liiton edustaja Tomislav Pacak kommentoi tapauksen jälkeen kesäkuussa.

– Tämä on häpeällistä meille ja koko Kroatialle.

Kroatialla on kolme päivää aikaa valittaa kurinpitopäätöksestä.

Peliyhtiö Unibet tarjoaa kertoimet niin EM-karsintaotteluihin kuin myös muihin urheilutapahtumiin.

Suomen osalta EM-karsinnat jatkuvat kamppailulla Kreikkaa vastaan. Lohkon kierros täydentyy Unkarin ja Romanian sekä Färsaarten ja Pohjois-Irlannin välisiin kamppailuihin. Karsintaurakka saadaan päätökseen loppusyksystä.

Lähde: Iltasanomat

Lue myös:
Zlatanin ympärillä velloo villejä siirtohuhuja!
Angel Di Maria matkaamassa Ranskaan?
HJK Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle!

jvg nights