Hävisikö Bulgaria Maailmanliigassa tahallaan Argentiinalle?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/06/2015
Jaa tämä...

Lentopallon maailmanliigassa nähtiin sunnuntaina outo tilanne, kun Bulgarian peli romahti yllättäen lauantain rökälevoiton jälkeen.

Bulgaria pelasi sunnuntai-iltana Argentiinaa vastaan toistamiseen. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran lauantaina, jolloin Bulgaria oli selkeästi parempi joukkue vieden voiton suoraan kolmessa erässä 27-25, 25-20, 25-22.

Alkulohkojen päätöspelissä kakkoskategorian C-lohkossa Bulgaria koki tappion Argentiinalle erin 1-3 (19-25, 26-24, 17-25, 18-25). Bulgaria hyötyi tappiostaan.

Sunnuntainen Bulgarian tappio merkitsee sitä, että Argentiina nousee C-lohkosta ensi viikonlopun kakkoskategorian Final Four -huipennukseen ohi Kanadan.

C-lohkon lopullinen sarjataulukko on mielenkiintoinen, sillä Kanadalla on enemmän pisteitä verrattuna lohkon muihin joukkueisiin, mutta uuden mallin mukaan paremmuuden ratkaisevat voitot ja vasta sitten tarvittaessa pisteet.

Bulgaria isännöi Varnassa ensi viikonloppuna kakkoskategorian neljän maan huipennuksen. Bulgarialla oli etukäteen varma paikka turnaukseen isäntänä.

Belgia ja Ranska tulevat mukaan. Neljäs maa on C-lohkon paras Bulgarian ulkopuolella.

Pelasiko Bulgaria tarkoituksella Kanadan ulos Final Fourista?

Bulgaria ei halunnut nimenomaan Kanadaa turnaukseen mukaan, sillä vaahterapaidat ovat esittäneet vahvoja otteita läpi kesän. MM-kisoissakin se oli seitsemäs ja Argentiina puolestaan vasta sijalla 11.

Kanada jäi kuin jäikin nuolemaan näppejään. Bulgarian on helpompi yrittää Varnasta jatkoon Maailmanliigan finaaleihin, kun Kanada karsiutui pelistä pois.

Joku nelikosta Belgia, Ranska, Bulgaria, Argentiina matkustaa vielä Rioon finaaleihin Brasilian, Serbian, Italian, USA:n ja  Puolan seuraksi.

Vedonlyöntiyhtiöt nostivat sunnuntai-illan aikana Bulgarian kertoimia. Esimerkiksi peliyhtiö Bet365 tarjosi ottelun alla Bulgarian voitolle kerrointa 2,25.

Nyt herääkin kysymys, että hävisikö Bulgaria sunnuntai-illan kamppailun tahallaan?

Lue myös:
Parhaimmat tennistarjoukset Wimbledoniin!

veikkaushuone