Suomalaiselle jo kauden neljäs ATP-turnausvoitto!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Pietarin ATP-turnaus päättyi nelinpelissä suomalaisjuhliin.

Suomalainen tennisammattilainen Henri Kontinen juhlii kauden neljättä turnausvoittoansa nelinpelissä. Kontinen valloitti Pietarin 250-luokan ATP-turnauksen yhdessä filippiiniläisen Treat Hueyn kanssa. Finaalissa kaatui itävaltalaispari Julian Knowle / Alexander Peya erin 7-5, 6-3.

Kontinen oli yhdessä Hueyn kanssa rankattu Pietarin ATP-turnauksessa ykköseksi. Itävaltalaispari oli sijoitettu puolestaan kakkoseksi.

– Pelaamme seuraavan parin viikon ajan, joten saimme tällä täydellisen startin. Uuden parin kanssa ei koskaan ole helppoa, mutta heti ensimmäisestä ottelusta saakka tuntui hyvältä, Kontinen kertoi ATP-kiertueen verkkosivuilla.

Tällä hetkellä Kontinen on maailmanlistalla sijalla 35. Urallaan mies on nyt voittanut viisi nelinpelimestaruutta.

Kontinen pelasi tällä viikolla Hueyn kanssa, sillä suomalaisen alkuperäinen pari Marin Draganja on koko loppuvuoden sivussa loukkaantumisen vuoksi. Näin ollen suomalainen on joutunut etsimään uusia pareja.

Pietarin ATP-turnaus oli ensimmäinen kilpailu, jonka Kontinen ja nelinpelin maailmanlistalla sijalla 42 oleva Huey pelasivat yhdessä.

Kontinen on voittanut tällä kaudella myös Barcelonan, Marseillen ja Zagrebin turnaukset.

Kontisen menestys valtavan tärkeää Suomelle

Kontisen pelaaminen ylipäätänsä ATP-tason turnauksissa on suomalaiselle tennikselle erittäin tärkeää. Veikkaussivut uutisoi aikaisemmin kesällä, että Jarkko Nieminen lopettaa uransa tähän kauteen, eikä tällä hetkellä ATP-kiertueella ole kaksinpelissä periaatteessa muita suomalaisia. Maskulainen pelaa uransa viimeisen turnauksen Tukholman avoimissa, jonne on odotettavissa komea määrä suomalaiskatsojia.

Niemisen lopettaminen on jo suomalaistennikselle valtava takaisku, mutta saimme vain hetki sitten lisää huonoja uutisia, sillä Micke Kontinenkin on päättänyt lopettaa uransa. Vaikka Kontisen saavutuksia on turhaa verrata Niemisen kanssa, hän oli mukana Suomen tennismaajoukkueessa ja myös yksi Tampereen ja Helsingin Challenger-turnauksen tärkeimmistä pelaajista.

ATP-sirkuksessa pelataan sunnuntaina Metzin ja Pietarin kaksinpelien finaalit. Ensi viikolla pelataan Kuala Lumpurin ja Shenzhenin turnaukset.

Loppukauden aikana ei pelata enään Grand Slam-turnauksia, mutta muutamana mainintana tarjolla on esimerkiksi Shanghain ja Pariisin Masters-turnaukset. Myös jo mainittu Tukholman avoimet lukeutuu etenkin suomalaisittain loppukauden kohokohtiin.

Peliyhtiö Unibet lähettää valtavasti tennisotteluita ilmaiseksi live stream-palvelussaan. Otteluiden katsominen on ilmaista, kunhan pelitililläsi on rahaa vähintään yksi sentti.

Lue myös:
VIDEO: Naisten US Openille yllätysmestari!
VIDEO: US Open päättyi serbialaisjuhliin!