HIFK

Lähtökohdat kaudelle 2016-2016:

SM-Liigan vanhin seura, HIFK on tälläkin kaudella Kärppien yksi päähaastajista. HIFK oli mukana ensimmäisessä SM-sarjassa jo vuonna vuonna 1928 ja samalla helsinkiläisryhmä on yksi neljästä SM-liigajoukkueesta, joka on ollut mukana Liigan ensimmäisestä kaudesta 1975–1976 asti. HIFK:n kotikaukalona toimii myös tällä kaudella Helsingin Jäähalli, jonne mahtuu 8200 katsojaa. Helsinkiläisryhmän omistuksesta vastaa Ligaföreningen HIFK r.f., joka on täksikin kaudeksi luonut punaisille ryhmän, millä taistellaan varmasti mitalisijoituksista kevään koittaessa.

SM-Liiga veikkaukseen parhaat vetofirmat

hifk

Valmennus:

HIFK lähtee tähänkin kauteen Antti Törmäsen komennossa. Törmänen siirtyi helsinkiläisryhmän päävalmentajaksi Harri Rindellin tilalle. Törmänen valmensi ensimmäiseksi pelaajauransa jälkeen Bluesin juniorijoukkueita Espoossa. Törmänen toimi Espoossa vietetyn ajan jälkeen Jokerien apuvalmentajana syksyllä 2009. Huhtikuussa 2010 Sport julkisti tiedon Törmäsen valinnasta joukkueen päävalmentajaksi ja urheilutoimenjohtajaksi. Kaudella 2010–2011 Sport voittikin Törmäsen alaisuudessa Mestiksen mestaruuden. Voitetun mestaruuden jälkeen Törmänen siirtyi SC Bernin apuvalmentajaksi, mutta lopulta sveitsiläisryhmä antoi hänelle potkut.

Viime kausi:

HIFK:n viime kausi päättyi runkosarjan osalta seitsemänteen sijaan. Se oli ehdottomasti alle odotusten. Toisaalta kausi jatkui myös pudotuspelivaiheen ensimmäisen kierroksen jälkeen, kun Ilves kaatui suoraan kahdessa ottelussa. Puolivälierävaiheessa vastassa ollut Tappara ei kuitenkaan ollut enään yllätettävissä, vaan tamperelaiset etenivät neljän parhaan joukkoon kuuden ottelun päätteeksi. HIFK:n yleisökeskiarvo oli viime kaudella SM-liigan korkein.

Pelaajat:

Ville Husso ja Kevin Lankinen toimivat tälläkin kaudella HIFK:n maalinsuulla. Vaikka Lankinenkin on päässyt pelaamaan SM-liigassa otteluita, Husso lähtee kauteen selkeänä ykkösmaalivahtina. Husso on torjunut myös Suomen maajoukkueissa ja häntä odottaa pian siirtyminen suurempiin ympyröihin. Toisaalta Lankinen siirtyi HIFK:n riveihin vuonna 2014 ja ensimmäinen kausi punaisissa oli hyvin onnistunut. Lankinen liikkuu hyvin ja on teknisesti loistava maalivahti.

HIFK:n puolustuksessa Toni Söderholmin lähteminen pois oli suuri takaisku. Toisaalta Joonas Järvisen ja Tommi Taimin hankkinen punaisten vahvuuteen on erittäin merkittävä asia. Järvinen tuo fyysisyyttä ja isokokoisuutta. Puolestaan Taimi on rightin puolen pelaajana ja etenkin sen monipuolisuudellaan erittäin hyvä lisä alakertaan. Puolustusta täydentävät muun muuassa Lauri Taipalus, Miikhali Teppo, Yohann Auvitu ja Matt Generous.

HIFK:n hyökkäyskalusto on erittäin laadukas. Jos ajatellaan puhtaasti tilannetta keskushyökkääjien osalta, HIFK:n sentteriosasto on SM-liigan kovimpia. Vaikka Nikolai Goldobin ei olekaan enään punaisten käytettävissä, uusina tulokkaina muun muuassa Roope Hintz pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Hän onkin yksi SM-liigan mielenkiintoisimmista pelaajista. Teemu Ramstedt, Tomas Zaborsky, Juuso Puustinen ja Corey Elkins tuovat hurjasti maalintekotaitoa helsinkiläisten vahvuuteen.

Merkittävät siirrot:

Tulleet
Joonas Järvinen, Tommi Taimi, Roope Hintz
Menneet
Otto Honkaheimo, Toni Söderholm, Matti Kuparinen, Nikolai Goldobin

Katso heitä:

Ilves koki valtavan menetyksen, kun Roope Hintz siirtyi Tampereelta HIFK:n vahvuuteen. Pystyykö hän ottamaan urallaan vielä yhden uuden askeleen? Minkälaisen panoksen pystyy antamaan Joonas Rask? Hänen ensimmäinen kausi HIFK:ssa oli loukkaantumisten häiritsemä. Rask on kuitenkin pelaaja, joka tekee rajusti töitä molempiin suuntiin. Myöskään Thomas Nykoppin panosta ei pidä aliarvioida. Hän on noussut tai on viimeistään nyt nousemassa punaisten runkopelaajien joukkoon.

Plussat:

Ville Husso on HIFK:n maalinsuulla SM-liigan yksi parhaimmista maalivahdeista. Puolustuksessa on Toni Söderholmin jättämä aukko täytetty erittäin hyvin. HIFK:n hyökkäyskalusto on hurja – Teemu Ramstedtia, Tomas Zaborskya ja monia muita pelaajia, jotka olisivat muissa SM-liigajoukkueissa kärkihyökkääjien roolissa. Kokonaisuutta ajatellen punaisten vaihtuvuus on ollut varsin pientä. Siihen Helsingissä ollaan luonnollisesti tyytyväisiä.

Miinukset:

HIFK on ollut aikaisemminkin suurimpia mestarisuosikeita, mutta kausi ei ole sujunut materiaalin edellyttämällä tasolla. Odotukset ovat jälleen Helsingissä valtavan korkealla. Monet muistavat edelleen toissaedellisen kauden, kun ovet kävivät molempiin suuntiin, pelaajia saapui Helsinkiin ja pelaajia lähti yhtä kovaan tahtiin. Antti Törmäsen valmennusryhmä toivookin varmasti, että pelaajisto pysyisi tällä kaudella hyvin kasassa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana on jännittävää nähdä, että pystyykö HIFK käsittelemään kannattajien ja median luomia paineita?

Ennakkoasetelma 2015-2016 sijoitukseen:

HIFK on materiaaliltaan Kärppien suurin haastaja taistelussa Suomen mestaruudesta. Toisaalta helsinkiläisten viime kausi ei sujunut missään tapauksessa odotetusti. Nyt Helsingissä jatketaan kuitenkin tutun päävalmentajan alaisuudessa, ja Antti Törmänenkin on saanut varmasti suurta roolia seuran valitessa uuden kauden pelaajistoaan. HIFK:lle sijoittuminen neljän parhaan joukkoon pitäisi olla täysin saavutettavissa. Kaikkien palasten loksahtaessa kohdalleen Helsingissä voidaan taistella kirkkaimmista mitaleista.

Kertoimet:

Peliyhtiö Unibet pitää HIFK:ta odotetusti Kärppien suurimpana haastajana. Helsinkiläisten Suomen mestaruudesta tarjotaan kerrointa 5,50. Sijoituksesta kolmen parhaan joukkoon tarjotaan kerrointa 2,25. Unibetillä on myös mahdollista veikata sitä, että mikä joukkueista, HIFK, Kärpät vai Lukko sijoittuu keskinäisessä välienselvittelyssä korkeimmalle. Helsinkiläisten kerroin tässä tapauksessa on 4,75.


Lue myös nämä kausiennakot: