5 syytä, miksi HIFK pelaa pleijareita kaudella 2015-16!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • 09/08/2015
Jaa tämä...

Veikkaussivut.com  ruotii ennen kaudenalkua kaikki Liigajoukkueet ja pistää ne omaan järjestykseensä. Olemme kairanneet myös joukkueittain viisi asiaa minkä takia tulevalla liigakaudella joukkueelle tulee käymään näin. Kieli poskessa ja kiekko lavassa. 

HIFK

Liiga 2015-2016 ennustus sijalle 3.

Stadin Kingit eli HIFK pelaa taas isolla budjetilla Liigaa. CHL-kausi lähtenyt yskähdellen käyntiin ja vaarana on jopa pudotus jatkoista. Se ehkä tekee hyvää jengille, sillä ennen kautta saikkulistalla on enemmän hyökkääjiä kun joukkueessa on pakkeja. IFK:n pahin vastustaja taitaa olla se itse, sillä jälleen on ”Edari-meininki” nostanut päätään. Edustusjoukkueella hien sijaan päähän nousee vähän joku muu neste ja sen myötä selkä suortuu hieman liian aikaisin. Asenne kuntoon niin IFK taistelee jopa runkosarjan voitosta. (HIFK laajamittainen kausiennakko täältä)

Liigan palkkakuningas löytyy IFK:sta ja Tomas Zaborsky kuvaa tällä hetkellä aika passelisti joukkueen tilaa. Joskus pelaa kuin enkeli, toisinaan mies on aivan pumpulissa ja ajatukset ihan jossain muualla. Vaaditaan tasaisuutta ja rankkaa työntekoa.

HIFK ei tänäkään vuonna runkosarjan voittoa taida viedä, mutta välttämättä se ei ole isoista asioista kiinni. Tässä kuitenkin viisi erilaista syytä miksi HIFK selviää suoraan pudotuspelijoukkueiden joukkoon ja sijalle 3:

1. Viime kaudella IFK:n puolustus oli melkoisen haavoittuvainen ja loukkaantumiset sotkivat peliä todella paljon. Nyt on satsattu puolustukseen ja Tommi Taimi ja Joonas Järvinen tuo ainakin jämäkkyyttä takalinjoille. Onko Lauri Taipaluksesta ja Yohann Auvitusta nousemaan puolustajien eliittiin ja takomaan tarvittavat pinnat?

2.Nousu uudelle tasolle. Tällä kaudella vaatimustason tulee nousta, mutten käy samalla lailla kuin viime kaudella. Ajoittain todella flegmaattinen ja unelias peli sai katsojat haukottelemaan Nordiksella kuin urosleijona. Nyt vaaditaan tason nostoa esimerkiksi herroilta Zaborsky, Puustinen, Elkins ja Partanen. Terveenä ollessaan IFK on varmasti materiaaliltaan hyvä jengi mutta pelienkin pitäisi sujua.

3.Nordenskiöldin Pyhättö. IFK:n uuden hallin suunnitelmat ovat jo pitkällä mutta vielä pelataan remontoidussa DDR-hallissa. Parhaimmillaan Nordis on vieraille todella kova paikka, mutta jaksavatko fanit kannustaa jos peli ei suju? Halli sai tälle kaudelle uusitun mediakuution, mutta ainakin ensimmäisessä CHL-pelissä kello ei toiminut. Mitä tekee kellolla joka ei toimi tai mitä tekee joukkueella joka ei voita? Niinpä niin.

4. MMÅ eli Max-Micke Åsten. IFK:lla on oma agitaattori ja se on nimenomaan Åsten. Ylilyöntejä tulee varmasti, mutta tarvittaessa tämä raivopää puolustaa omiaan. Vedolyönnin kohde voisi olla montako peliä Åsten ottaa kaudella pelikieltoa tai mikä mahtaa olla Liigan jäähykuninkuutta tavoittelevan Micken lopullinen jäähysaldo. Kuhan ei sattuis mitään…

5.Yläkerta huutakaa meille! Niin, kotikaukalon kannustuslaulun mukaan yläpää pitää olla nyt mukana kun tähän kauteen lähdetään. Tamikin sen taisi jo sanoa että 95% keskittyminen on 50% tulos. Vai miten se nyt menikään. Jos ei keskittyminen ole kohdillaan IFK tekee itselleen hallaa. IFK onkin ironisesti kauden Jokeri-kortti, sillä onnistuessaan mahdollisuudet jopa runkosarjan voittoon mutta toisaalta kaudesta voi tulla katastrofi ja HIFK pelaa taas sääleissä.

Ennakoitu sarjasijoitus:                3. sija ja tämä on arvioiden keskiarvo. Jengi voi olla ihan mitä vaan sijoilta 1.-6. tai siitä alaspäin. Onko siihen sitten varaa?

Pahimmat kilpakumppanit:        Blues on tietenkin pikkuveljenä aina kova vastus, TPS-ottelut on legendamatseja ja perinteinen seura toki innostaa maakunnissa kovasti. Kaikki haluavat voittaa juuri IFK:n.

[interaction id=”55efc8a016f6b587013334a7″]

Edelliset liigaennustukset kaudelle 2015-16:

Sija 1  Kärpät  | Sija 2  Tappara | Sija 3  HIFK  | Sija 4  Lukko | Sija 5   TPS
Sija 6    JYP | Sija 7   Pelicans |  Sija 8  Saipa | Sija 9  |  KalPa | Sija 10  Blues
Sija 11   Ässät  | Sija 12   HPK | Sija 13   Ilves | Sija 14   Sport | Sija 15   Kookoo