HIFK - Ässät 20.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Ässät matkustaa HIFK:n vieraaksi Helsinkiin.

HIFK – Ässät, merkki 1, kerroin

Expektin kertoimet otteluun 1,95 | 4,05 | 3,15

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään vain yksi ottelu, Porin Ässät matkustaa HIFK:n vieraaksi Helsinkiin. Sarjataulukossa HIFK on tällä hetkellä sijalla kaksitoista, kun taas puolestaan Ässät löytyy sijaa ylempää. Joukkueiden välinen piste-ero on tässä vaiheessa kaksi pistettä Ässien eduksi. HIFK voitti edellisellä kierroksella Pelicansin 4-3 maalein, mutta HIFK on viime aikoina esiintynyt muutenkin hyvin. HIFK:lle ennen maajoukkuetaukoa maalinteko oli käsittämättömän vaikeaa, mutta tällä hetkellä tilanne on täysin erilainen. Raimo Summanen on saanut HIFK:n jälleen eloon ja siitä osoituksena kolmesta edellisestä ottelusta kaksi voittoa.

HIFK on alkanut etenkin kotonaan olemaan se joukkue, jolta vierasvoiton metsästäminen on äärimmäisen haastavaa! Asiaa voidaan tarkistella hieman lähempääkin. Edellisestä viidestä kotiottelustaan HIFK on voittanut neljä. Voidaankin siis sanoa, että HIFK on tällä hetkellä matkalla täysin oikeaan suuntaan. Jotain HIFK:n puolustuksesta kertoo myös se, että kolmessa edellisessä kotiottelussa vain yhdessä helsinkiläisille ollaan tehty enemmän kuin yksi maali ottelua kohden. Toisaalta mikäs siinä HIFK:n on pelatessa, kun on maalille laittaa nuori Juuso Husso. Tälläkin kaudella muutamia nuoria maalivahteja on noussut erinomaisesti esiin ja Juuso Husso on yksi heistä. Ilman Juuso Hussoa HIFK ei olisi nyt siinä tilanteessa, että kotiyleisön edessä voittoja on alkanut tulemaan.

Ässät hävisi edellisellä kierroksella Kärppien vieraana 4-1 maalein ja muutenkin Ässien tilanne on tällä hetkellä erittäin synkkä! Ässät on kolmen ottelun tappioputkessa tällä hetkellä, mutta oikeastaan pahinta on se, että näissä jokaisessa ottelussa omissa verkot ovat heiluneet hirveään tahtiin. Ässien puolustus on sekoillut urakalla. Lisäksi voidaan perään heti todeta sekin, että Ässiltä puuttuvat ratkaisijat. Ässillä yksilötaitoa kylläkin löytyy, mutta ratkaisijoiden määrä on vähäinen. Niklas Hagman sekä Dragan Umicevic ovat oikeastaan tälläkin hetkellä ainoita, jotka saavat kiekkoa vastustajan maaliin. Lopuksi voidaan todeta sekin, että Ässät ei oikeastaan enää saa edes etua HIFK:n sairaslistan pituudesta, sillä kotijoukkueen sairaslista alkaa pikkuhiljaa olemaan tyhjä. Oscar Eklund pääsee myös tänään pelaamaan kotijoukkueen kokoonpanossa.

Veikkaussivut | Tuomas