HIFK - Ässät 28.2.2013 | SM-liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Ässille tusina täyteen? HIFK vastaantulijana.

HIFK – Ässät, Merkki 2, Kerroin 2.75 Unibet

Ässät lähtevät Helsinkiin korjailemaan viime ottelussa tullutta kauneusvirhettä. Kalpa kaatui vasta jatkoajalla, mikä on Ässien nykykunnon huomioon ottaen melko yllättävää. HIFK joutuu taistelemaan vielä tosissaan omasta säälipleijaripaikastaan, joten tuskin aivan ilmaiseksi porilaiset saavat pisteitä tänään Helsingistä mukaansa.

HIFK joutuu tulemaan toimeen ilman päävalmentajaansa Raimo Summasta, joka kärsii toimitsijakieltoaan vielä muutaman kierroksen ajan. Helsinkiläisille tilanne ei ole aivan tuulesta temmattu, sillä Summasta paikkaava Joonas Tanska on tosiaan jo neljäs vetovastuussa oleva valmentaja tällä kaudella HIFK:n penkin takana. Summasen pelikirjalla joukkue tottakai lähtee Ässiä tänään kaatamaan, mutta vaikeaa se tulee olemaan. HIFK:n pelaaminen on ollut jossain määrin sekavaa, vaikka se onkin pystynyt taistelemaan isompiaan, kuten Kalpaa ja Jokereita, vastaan viime kierroksilla varsin urhoollisesti. Helsinkiläisten peli nojaa hieman liikaa yksilöiden onnistumisten varaan. Markus Granlund on alisuorittanut ja rankasti viime aikoina pisteiden valossa ja nyt kun Ville Peltonenkin on sivussa kasaantuu helsinkiläisten pistevastuu yhä harvemmille.

Ässät kampesivat hieman yllättäenkin tasapelikierroksella uudelleen heränneeltä Kalpalta vain kaksi pistettä jatkoajalla. Porilaisten liihottavat kuitenkin jo 11 ottelun voittoputkessa ja tänään olisi mahdollista lyödä tusina täyteen. Ässien ehdottomia vahvuuksia on se, että äärimmäinen yksilötaito yhdistyy vahvaan joukkuepelaamiseen. Joel Armian ja Veli-Matti Savinaisen kaltaiset yksilöt pelaavat joka vaihdon joukkueen eteen kertaakaan selkää suoristamatta. Tämä on yhdistelmä, joka näkyy myös sarjataulukossa ja erityisesti viime aikojen voittosarakkeessa. Tähän lisätään vielä viimeiset 140 minuuttia maalinsa puhtaana pitänyt Antti Raanta, niin Porissa hymyillään leveästi ja syystä.

Edellisen ottelun pistemenetyksestä huolimatta uskon vahvasti, että kolme pinnaa lähtee tänään Helsingistä Porin suuntaan.

Veikkaussivut | Oskari