HIFK - Ilves 3.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/03/2013
Jaa tämä...

Joutuuko Ilves raadelluksi Helsingin vierailullaan?

HIFK – Ilves, merkki 1, kerroin

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,80 | 3,80 | 3,80

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kuusi ottelua, Tampereen Ilves matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Sarjataulukossa tässä vaiheessa HIFK on seitsemännellä sijalla, kun taas Ilves löytyy kahta sijaa alempaa. Edellisestä viidestä ottelustaan HIFK on saalistanut neljä voittoa, vaikka edellisellä kierroksella HIFK oli jo kuollut sekä kuopattu Lahdessa Pelicansin vieraana. HIFK esitti Lahdessa uskomattoman upean nousun ja täysin ansaitusti sitä kautta vei pisteet mukaansa. Raimo Summanen on saanut kaiken kaikkiaan HIFK:n mahtavaan pelivireeseen – edelliset seitsemän ottelua ovat tuoneet kotijoukkueelle vaatimattomasti kuusi voittoa.

Ilveksellä ei tällä hetkellä kulje vahingossakaan – edellisellä kierroksella tamperelaisseura hävisi kotonaan JYPiä vastaan 2-4 numeroin. Edelliset kolme ottelua ovat jokainen päättyneet Ilveksen tappioihin. Ilveksen pelityyli on äärimmäisen kuluttavaa ja se onkin alkanut tuomaan tamperelaisseuraa siihen pisteeseen, että jäällä ei nähdä enään niin luistelevaa seuraa kuin alkukaudella. Kyllähän sen osasi jossain määrin odotella, että Ilves ei näin kuluttavalla pelityylillä voi metsästää voittoja illasta toiseen jatkoa ajatellen. Michael Keränen on ollut tappioputken aikanakin erittäin iloinen valonpilkahdus, sillä viiteen edelliseen otteluun alla on yksi maali sekä peräti kahdeksan syöttöpistettä. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että joukkueena Ilveksellä on menossa tällä hetkellä suhteellisen jyrkkä alamäki.

HIFK on alkanut olemaan sen tason joukkue, jota on kotijoukkueelta odoteltu ennen maajoukkuetaukoakin. Tosissaan ennen maajoukkuetaukoa HIFK:n hyökkäyspeli näytti puhtaasti säälittävältä, koska siitä puuttui kokonaan kaikki mielikuvituksesta lähtien. Tässä vaiheessa voidaankin todeta, että HIFK on kotonaan alkanut Juuso Puustisen johdolla tekemään keskimäärin neljää maalia ottelua kohden. HIFK onkin syytä asettaa kotonaan selkeäksi ennakkosuosikiksi. Ilveksen tekemisestä huomaa sen, että pelityyli alkaa pikkuhiljaa tuottamaan jo ongelmia. HIFK:n lopullinen sairaslista on tarkistettava ennen lopullista pelipäätöstä, mutta valitettavasti Niko Piiparinen sekä Roope Talaja lienevät liittymässä kotijoukkueen poissaolijoiden listaan.

Veikkaussivut | Tuomas