HIFK - JYP 26.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Onko HIFK:n kotietu liikaa jyväskyläläisvieraille?

HIFK – JYP, merkki 1, kerroin
HIFK – JYP ML, merkki 1, kerroin

Sportingbetin kertoimet otteluun 2,50 | 3,60 | 2,50

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään lähes täysi kierros yhtä kamppailua lukuunottamatta, Helsingissä yhteen iskevät huippumielenkiintoisessa ottelussa HIFK sekä Jyväskylästä vieraaksi saapuva JYP. Sarjataulukossa HIFK on tällä hetkellä kymmenentenä, kun taas JYP löytyy neljänneltä sijalta. HIFK:n kotietu tekee lähtökohdat jopa sellaisiksi, että kotijoukkue nousee tässä kamppailussa erinomaiseksi pelikohteeksi. HIFK hävisi viimeksi kotonaan Kärppiä vastaan 1-3 maalein, mutta edellisestä viidestä kotiottelustaan helsinkiläisillä on alla neljä voittoa. Maajoukkuetauon jälkeen HIFK on pelannut kaiken kaikkiaan äärimmäisen vakuuttavasti.

JYP sortui lauantaina täydellisesti, sillä Tapparan vieraana jyväskyläläiset karkasivat jo kahden maalin johtoon, mutta tamperelaiset nappasivat täydet pisteet 3-2 maalein. Lauantaina tiedossa oli Tampereella etukäteen ajateltuna erittäin tasainen sekä vähämaalinen kohtaaminen ja juuri sellainenhan siitä tulikin. JYPin sulaminen ei kuitenkaan jättänyt vierasjoukkueesta lainkaan hyvää kuvaa. Toisaalta onhan todettava, että Olli Palola lähes yksin nappasi pisteet lauantaina tamperelaisille. Joka tapauksessa JYP joutuu pelaamaan toisen vierasottelun putkeen, kun taas HIFK pääsee kotiyleisönsä eteen. HIFK:lle kotietu on ollut maajoukkuetauon jälkeen suuressa roolissa, sillä Kärppiä lukuunottamatta joukkue kuin joukkue on poistunut pitkän aikaa Helsingistä tappio niskassaan.

Jos tämä ottelu pelattaisiin Jyväskylässä, ottelussa olisi vain yksi suosikki ja se olisi JYP, mutta tällä kerralla HIFK napataan tästä kohteesta mukaan. Kotietua ei pidä missään tapauksessa liikaa arvostaa, mutta tällä hetkellä HIFK on kotonaan äärimmäisen vaikeasti voitettavissa. HIFK on nostanut muutenkin pelaamisen tasoaan selkeästi, joten Raimo Summanen on kotijoukkueen penkin takana tehnyt edellisten viikkojen aikana paljon oikeita asioita. HIFK on ollut myös JYPille Helsingissä vaikeasti voitettavissa, sillä JYP on edellisen kerran Helsingissä napannut pisteet Liigaottelun merkeissä viime vuoden tammikuussa. Lähtökohtaisesti tiedossa on vähämaalinen kohtaaminen, mutta HIFK nostetaan erinomaisena valintana vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas